Enige tijd geleden heb je een lening afgesloten voor de aankoop voor je woning. Net daarna kocht je nog een auto aan, ook via een lening. Twee verschillende kredieten die je mogelijk bij verschillende banken hebt afgesloten. Geen probleem natuurlijk, dat is perfect mogelijk. Maar door een bestaande lening te oversluiten kan je besparen op de kosten van beide leningen. Na het oversluiten heb je maar één lening meer over en dalen de kosten aanzienlijk. Het JKP of jaarlijks kosten percentage moet je in de gaten houden bij het oversluiten van leningen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Banken zijn er om diensten aan je te verlenen zoals een zichtrekening, bankkaarten, kredietkaarten en leningen. Als je de nodige inkomsten kan voorleggen dan zal de bank je met alle plezier een lening geven. Je moet zekerheid kunnen bieden waardoor de bank het risico als laag kan beschouwen. Je hebt een vast inkomen nodig om dit te bewijzen. Aan de hand van loonfiches van de laatste maanden kan je de bank hiermee de nodige bewijzen geven. Hier staan alle gegevens op, zoals de naam van de werkgever, duurtijd van je contract en de inkomsten zelf.

Ook al zijn je bestaande leningen bij twee verschillende banken afgesloten. Je kan deze laten oversluiten naar een andere bank. Je kiest dan een van de huidige banken of een nieuwe bank. Via het internet kan je op zoek gaan naar een bank om dit te verwezenlijken. Een eerste stap is een simulatie maken, dan weet je precies hoeveel je zal moeten afbetalen en hoeveel de kosten zijn. Elke simulatie geeft deze informatie direct weer aangezien de bank verplicht is dit te vermelden.

Als je een lening laat overzetten naar een andere bank, dan moet je hiervoor kosten betalen. Maar het blijft interessant om dit te doen, want door de lagere afbetaling krijg je dat geld snel terug. Dus staar je hier niet op blind en denk aan de lange termijn. Uiteindelijk zal je afbetaling lager zijn omdat alles via één lening loopt. Dat wil zeggen dat er maar één kostenpercentage meer is en dat zal resulteren in meer spaargeld voor jou. Ook de administratie zal er eenvoudiger op worden. Je hebt maar één lening meer bij een bank. Je hoeft ook maar rekening te houden met één dag op de maand dat het geld van je rekening gaat. Als dat bij verschillende banken is kunnen het verschillende dagen zijn waar het geld van je rekening gaat.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Dus vergelijk zoveel mogelijk banken, via online lening simulaties kan je snel zien wat voordeel een bestaande lening oversluiten voor je kan zijn. Blijf zoeken naar de bank die je de laagste kosten kan aanbieden, want dan betaal je het minste af en dat is nog zo interessant voor jou.