Daarom bespaar je bij het samenvoegen van leningen!

lening

We moeten allemaal zeer hard werken om ons geld te verdienen. Wie nog denkt dat het geld zomaar uit de lucht komt vallen, die heeft het goed mis. En als je eens geluk kan hebben zal niemand het je komen vertellen hoe en waar dat te vinden is. Maar nu heb je wel even geluk, want we gaan hier in dit artikel schrijven hoe je geld kan besparen op je leningen. Vooral als je die leningen gaat samenvoegen, benieuwd?

Leningen samenvoegen? Alle info vind je hier!

Een lening is een kost natuurlijk. Je krijgt wel geld ter beschikking of de bank stelt je in staat om een auto of woning aan te kopen. Met maandelijkse afbetalingen zal je de lening terug betalen. Er komt nog een rente bovenop de lening die je samen met het kapitaal moet terug betalen aan de bank. Als je leent als alleenstaande of als gezin is een lening dus altijd een kost. Het is beter om niet te lenen, maar het is zo normaal geworden om te lenen dat we het zonder nadenken doen. Banken maken het ons makkelijk om via internet al een lening aan te vragen, dat het haast als normaal ervaren kan worden om een lening aan te gaan. Je kan zelfs lenen voor kleine elektro toestellen of zelfs smartphones. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet voor niets in het leven geroepen. Om iedereen ervan bewust te maken dat een lening je meer kost dan dat je eigenlijk leent van de bank. Bij een laag bedrag zal dat wel meevallen, maar voor een woning gaat het al om heel wat euro’s.

En als je kan besparen, dan moet je dat zeker niet laten schieten. Sowieso bij het aangaan van een lening moet je zoeken naar de beste voorwaarden met de laagste kosten. Dan ben je zeker dat je een lening hebt afgesloten waar je je goed bij kan voelen en je geen zorgen hoeft te maken om die hoge kosten. Om dat te bekomen kan je al een leningsimulatie uitvoeren op vele banken websites, voer zo een eigen onderzoek uit naar de goedkoopste lening. Het kan je alleen maar wat extra geld besparen op het einde van de maand. Waar je nog extra op kan besparen is als er meerdere leningen tegelijk lopen, dan kan je die onder één lening brengen. Eén maandelijks te betalen bedrag, één rentevoet, één bank waar je terecht kan. Drie goede redenen om vandaag nog je leningen samen te voegen.

Wat je daarvoor moet doen is eigenlijk heel eenvoudig. Je kiest een bank, één waar een lening momenteel loopt. Bij voorkeur kies je de bank waar je al de beste voorwaarden hebt. Bij die bank geef je de aanvraag door om al je lopende leningen te bundelen in één lening. De bank zal je dossier bekijken en nogmaals je situatie opvragen. Inkomsten en uitgaven blijven belangrijk voor een bank, ze willen het risico berekenen of je een goede of slechte klant zal zijn. De kosten om je leningen samen te voegen zijn eigenlijk verwaarloosbaar. Vraag het maar na in de bank, het zal je niet zoveel kosten en eigenlijk meer geld besparen op korte en lange termijn. Dus eens de aanvraag loopt, moet je de bank even het werk laten doen om dan een antwoord af te wachten of het allemaal mogelijk is of niet.

De andere leningen die vallen natuurlijk niet zomaar weg, je brengt ze in een andere bank, bij al een lopende lening onder. Die andere leningen worden als het ware afgekocht bij de banken. Daar zit ook een deel van de kosten inbegrepen en daar kan wat papierwerk bij komen kijken. Het voordeel hiervan is dus dat je maar één lening meer hebt en nog belangrijker maar één rentevoet. Het kan zelfs zijn dat je een lagere rentevoet krijgt door alle leningen samen te voegen. Bespreek dit goed met je bank, zij kunnen je hier alle info over geven.

Voeg je leningen vandaag nog samen: klik hier!

En zo bespaar je dus op de kosten van een lening en van het samenvoegen van leningen. Voor je eigen gemak is er ook nog dat je maar één lening hebt bij één bank. Zo weet je steeds wat je maandelijks moet betalen en aan welke kosten. Ben je al overtuigd? We vermoeden van wel, en het zal niet lang duren eer je contact zal opnemen met een bank.

Let op: geld lenen kost ook geld.