Geld besparen door leningen samen te voegen: dat doe je zo!

lening

Je leest het goed, je kan zomaar geld besparen door je leningen samen te voegen. Lijkt dat je interessant? Lees dan zeker verder, want hier staat alle informatie te lezen. Hoe je het allemaal voor mekaar krijgt en wat je precies kan besparen. Voor de kosten moet je het zeker niet laten om al je leningen te laten samenvoegen, want die zijn zeer miniem. Een lening weegt altijd door op je budget, meerdere leningen dus nog meer. Wat als je van 3 leningen één kan maken die je minder geld kost en waar je een beter overzicht kan behouden.

Voeg vandaag nog je leningen samen: start hier!

Je kan niet alleen geld besparen door je leningen samen te voegen, je krijgt er ook een overzicht mee hoelang je lening nog loopt en voor welk maandelijks bedrag. Als er meerdere leningen op dezelfde tijd lopen, dan kan je wel eens een vergissing maken over de details. Als die ook nog eens bij verschillende banken lopen, dan heb je helemaal geen overzicht maar. Vandaar dat alles samenvoegen dus zoveel voordelen heeft. Elke bank heeft zijn eigen rentevoet en looptijd van de lening. En dan nog eens een apart af te betalen bedrag. Zo verlies je snel het overzicht en dat moet en kan je nu dus veranderen.

Je neemt één van de banken waar een lening loopt en je vraagt of het mogelijk is alle leningen samen te voegen. Qua kosten valt dat zeer goed mee, er is een kleine kost om dit in orde te maken. De andere leningen die nog lopen, die blijven ook lopen, alleen dan bij een andere bank. Je koopt die lening zogezegd af om ze naar een andere bank over te brengen. De bank maakt dit allemaal in orde voor je, dus van extra werk is er geen sprake. Jij plukt als het ware al de voordelen van deze overgang.

De rentevoeten van alle leningen komen dan samen onder één lening te staan en daar kan je geld mee besparen. Het kan gebeuren dat de rente verlaagd zal worden in jou voordeel. Een bank geeft je normaal gezien niet zomaar een voordeel, maar als je alle leningen bij één bank stalt, leen je een groter bedrag op één adres en kan er dus een aanpassing van de rentevoet gebeuren. Hoeveel dit precies zal zijn is afhankelijk bank per bank en moet per situatie bekeken worden. Informeren is hier dus de boodschap, als het je op lange termijn geld kan besparen moet je het zeker niet laten.

Een lening is altijd een extra kost en kan op je maandelijks budget wegen. Andere uitgaven moet je ook altijd blijven betalen, en met een lening is dat niet anders. Voor een vastgesteld aantal maanden moet je een vast bedrag zien terug te betalen. Als dat meerdere leningen zijn gaan die bedragen via domiciliëring van je bankrekening. Als het één samengevoegde lening is moet je ook nog steeds een terug betaling doen, maar is het maar één bedrag meer. Dat is zoveel makkelijker en overzichtelijker als je een balans wil opmaken van inkomsten en uitgaven.

Want uiteindelijk ben je op zoek naar koopjes als het solden zijn, om die mooie jas of schoenen aan een kortingprijs te kopen. Of wil je zo goedkoop mogelijk reizen, dat zijn zaken waar mensen actief mee bezig zijn. Maar zoals je merkt kan je ook besparen op leningen. Veel moeite kost het niet, want de bank neemt al het werk voor je uit handen. Tegenwoordig kan je ook veel via het internet regelen, dus misschien kan je zelfs de aanvraag via je home banking doen en hoef je de zetel niet meer uit te komen. Enkel de beslissing om het te doen ligt bij jou, maar misschien moet je er niet zo veel meer over nadenken. Met al het bovenstaande hier geschreven.

Voeg je leningen vandaag nog samen!

Wat moet je dus onthouden om leningen samen te voegen. Dat de kosten zo goed als verwaarloosbaar zijn. Geen grote uitgave om de bank aan het werk te zetten en alle leningen tot één lening aan te passen. De lopende leningen die opgaan in een andere kunnen afgekocht worden en zo geschrapt worden bij de ene bank, om dan opgenomen te worden bij een andere bank. Hoe het technisch allemaal in mekaar zit vraag je best eens na bij de bank naar keuze. Op zich kies jij zelf een bank uit waar je de leningen wil samenvoegen. Het spreekt voor zich dat je best een bank kiest met de beste voorwaarden en rentetarieven.

Let op: geld lenen kost ook geld.