Alles wat je moet weten over leningen samenvoegen!

lening

Je lopende leningen samenvoegen is iets wat we je zeker kunnen aanraden. Alleen nog maar om van alles een goed overzicht te behouden, is een goede reden. Maar ook kan je je er geld mee besparen omdat je rente tarief misschien gaat dalen. Het is dezer dagen niet ondenkbaar dat gezinnen meerdere leningen hebben lopen. Een autolening bij bank A, een woonkrediet bij bank B en nog een renovatielening bij bank C. Weet jij nog welk rentetarief je bij de ene bank hebt en hoe lang de lening nog loopt bij de andere bank? Precies, lees even verder als nog meer wil weten.

Leningen samenvoegen? Klik hier!

Aangezien je bij meerdere banken tegelijk kan lenen en maar 1 bankrekening hebben, ben je al snel het overzicht kwijt van de details. Een lening is op zich niet meer dan een maandelijkse aflossingen, kosten percentage en het aantal maanden dat je nog moet betalen. Maar als er meerdere gelijk lopen dan kan je je wel eens vergissen in die details. Heb je graag alles netjes op orde en wil je alle leningen samenvoegen, dan kan je dit zeker en vast doen. Banken stellen je in staat om alle aflossingen te bundelen tot één nieuwe lening. Zo heb je maar 1 lening meer lopen en heb je ook maar één maandelijks bedrag af te betalen. En dat voor alle doeleinden samen. Makkelijker kan toch niet.

Maar in het voorbeeld boven staan drie leningen bij drie aparte banken. Hoe krijg je het dan voor mekaar om die samen te voegen tot één lening. Wel, dat kan makkelijk door de andere leningen af te kopen. Daar zijn kosten aan verbonden, maar dat valt op zich heel goed mee. Het is verwaarloosbaar, in vergelijking met de winst en het gemak je ermee kan behalen. Als je wenst om de leningen samen te voegen, dan kan je dit aanvragen bij een bank naar keuze en deze zullen een analyse uitvoeren. Er is een centraal punt waar al je leningen gecentraliseerd zijn en dat is de Nationale Bank van België, daar kan je bank snel opvragen hoeveel je maandelijkse aflossingen zijn. Alle leningen komen hier aan bod, dus zorg dat je ook alle leningen in één lening kan samenvoegen.

Als je alle gegevens samenvoegt, dan zal je zien hoeveel rente je precies moet betalen. Hoeveel maanden looptijd er nog is van de huidige leningen. Welke de aanvullende kosten zijn op de lening. Het samengeteld maandelijks afbetalingsbedrag is. Dat is de eerste stap om de analyse uit te voeren, alle gegevens verzamelen en bekijken wat de situatie is. Voor een bank is het ook belangrijk om te weten hoe het staat met je capaciteit om terug te betalen. Hier zullen je huidige loongegevens voor worden opgevraagd en zal op basis daarvan een voorstel gedaan worden om je leningen samen te voegen.

Wat als je het toch niet wil doen. Welke gevolgen kan het hebben om je leningen niet samen te voegen. Dan kunnen je maandelijkse lasten zo hoog oplopen dat je niet meer wat je allemaal aan het afbetalen bent. En zal je snel merken dat er niet zo veel meer overblijft van je inkomsten. Of stel dat je een doorlopend krediet opnieuw opneemt. Dan betaal je daar weer interesten op en zullen de kosten alleen maar stijgen. Je zal snel het overzicht verliezen en het jezelf moeilijk maken. Bespaar tijd en moeite, maar ook geld, door je leningen te laten samenvoegen bij één kredietinstelling. Zo heb je ook maar één aanspreekpunt voor al je vragen over de afbetaling.

Voeg vandaag nog je leningen samen, klik hier!

Dus waarom zou je de stap niet zetten. Voor de kosten moet je het niet laten en het zal je overzicht alleen maar verbeteren. Jij hoeft enkel de aanvraag te doen bij de bank en zij stellen alles in orde. Dus je moet er geen enkele inspanning voor doen. Het kan je op de koop toe nog geld besparen door maar één lening over te houden in plaats van twee, drie of meer. Als je echt vat wil krijgen op je afbetalingen en je totaal budget per maand, dan is je leningen samenvoegen een zeer goed idee. De maandelijkse kosten stijgen ook altijd maar, het leven is duur en meerdere leningen maakt het alleen nog maar duurder. Doe vandaag dus nog de aanvraag en je zal zien dat het vele zaken makkelijker zal maken.

Let op: geld lenen kost ook geld.