Een hypothecaire lening neemt maandelijks heel wat geld weg uit je budget, dat zal je wel al gemerkt hebben. Van alle leningen die je kan verkrijgen is de hypothecaire de grootste slokop. Maar wat als we je zeggen dat je mogelijk minder kan betalen aan die lening, lees je dit artikel dan verder? Wij denken van wel. Want een herfinanciering van een hypothecaire lening kan ervoor zorgen dat je aanzienlijk minder moet afbetalen. Hoe zit dat allemaal in mekaar? We leggen het hier allemaal uit.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Je hebt enkele jaren terug een hypothecaire lening afgesloten en die loopt nog steeds. Ook al heb je geen moeite met de afbetaling, je vraagt je toch af of het maandelijks bedrag niet naar beneden kan? Daarvoor moet er gekeken worden naar hoe de rente nu staat. Dat kan aanzienlijk lager zijn en dan mag je ervan uitgaan dat een herfinanciering een groot verschil qua afbetaling zal opleveren. Je hoeft hiervoor in de eerste plaats niet direct naar een bankkantoor, want je kan al heel wat informatie vinden op de website van een bank zelf. Maar ook simulaties uitvoeren zodat je tot op de cent weet hoeveel je maandelijks zal moeten afbetalen.

Een simulatie van een hypothecaire lening is snel in gang te zetten. De tools op de sites van banken zijn zo gemaakt dat ze duidelijk en overzichtelijk zijn. Zelfs een internet leek ziet direct hoe het in mekaar zit. Het is maar invoeren van enkele gegevens en je krijgt al een resultaat. Aangezien het over een hypothecaire lening gaat is het aan te raden om na de simulatie toch naar een bankkantoor te gaan. Het is meer dan alleen de afbetaling aanpassen natuurlijk. Aangezien je voor een hypothecaire lening bij de notaris moet langsgaan, moet dit ook voor een herfinanciering. Er moeten dan aanpassingen gebeuren met je krediet en dat moet de notaris opstellen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn, maar bekijk het op de lange termijn. Je zal maandelijks heel wat minder moeten afbetalen, dus de kosten krijg je er op termijn zeker uit.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Maar de eerste stap is bekijken bij welke bank je de beste voorwaarden kan verkrijgen. Hoe minder je moet afbetalen hoe beter natuurlijk. Op die manier hou je nog meer geld over in eigen zak en kan je dat op je spaarrekening zetten of uitgeven aan andere zaken. Blijf dus vergelijken tot je een goed voorstel hebt gevonden en maak dan afspraak in een bank. Zij zullen je de nodige informatie kunnen geven en bevestigen of het nieuwe tarief kan doorgaan of niet. Als je twijfelt of als je toch een ander tarief te horen krijgt, dan ga je hier beter niet op in. Banken moeten ook rekening houden met het risico en quotiteit in jou als klant. Dat kan anders zijn dan op het moment van eerst aanvraag van de hypothecaire lening.