Optimaliseer je krediet: voeg nu je leningen samen!

lening

De titel van dit artikel zegt het helemaal. Je kan je kredieten optimaliseren. Niet dat een krediet of lening er beter op zal worden, maar wel je situatie. Hoe je dat kan doen, we houden het niet langer voor je verborgen, lees gewoon dit volledig artikel. Een minimum aan werk voor jou kan ervoor zorgen dat je maar één krediet meer hebt lopen in plaats van meerdere. Dat kan je geld besparen.

Krediet optimaliseren: klik hier!

De kans is zeer klein dat je geen lening hebt op deze moment. Anders zou je dit artikel niet eens aan het lezen zijn, op zoek naar informatie om je leningen samen te voegen. Je hebt het misschien al gehoord van andere mensen of ergens gelezen. Leningen samenvoegen kan je geld besparen en je administratie heel wat makkelijker maken. Je krediet optimaliseren zoals dat heet is een keuze die je zelf moet maken, maar je kan ons geloven, veel mensen zijn je al voorgegaan. Aangezien het je geld kan besparen door enkel een kleine inspanning zou je gek moeten zijn om het niet te doen. Of toch op z’n minst eens te informeren bij je bank.

Je kiest er een bank uit, eentje waar dus al een lening loopt. Daar kan je de aanvraag indienen hoe je de leningen kan samenvoegen. Zij bekijken je dossier en gaan na wat de mogelijkheden zijn. Wat is je huidige situatie en hoeveel verdien je, ook het loon van je partner zal bekeken worden. Bij een lening is het altijd belangrijk hoeveel inkomsten je kan aantonen, zo weet een bank wat voor risico ze nemen. Als we over leningen samenvoegen spreken dan wil de bank weten of er veranderingen zijn in de gezinssituatie of loonsituatie. Je moet immers genoeg geld hebben om alle leningen die onder één lening zullen gebracht worden, volledig te kunnen betalen. Geen enkele bank zal het risico nemen om je een lening te geven als je die niet kan terug betalen. Zoals je wel weet kan je vandaag ergens een lening aangaan en aantonen dat je voltijds werkt. Maar eens de lening loopt kan je bijvoorbeeld minder werkuren presteren. De bank zal dit toelaten, zolang je alles kan terug betalen.

Maar goed, je wil dus je leningen samen voegen. Goed idee, je hebt een bank gekozen. Maar is het wel de juiste bank om daar je leningen onder te brengen? De bank is gebonden aan de rentevoeten die hun hoofdzetel bepalen, zoek dus de bank op waar de laagste rente momenteel van toepassing is en waar je dus de laagste kosten moet terug betalen. Zoals je weet moet je op elke lening kosten betalen. Het JKP zegt welk percentage over het ontleende bedrag komt. Hoe lager het JKP, hoe beter voor je portefeuille. Hou dat zeker in gedachten als je de leningen gaat samenvoegen.

De andere leningen, die je dus wil onderbrengen bij een andere bank, wat moet je daar mee aanvangen? Want daar loopt ook nog een afbetaling voor, je hebt er een contract voor afgesloten. Wel, die kunnen afgekocht worden om onder te brengen bij de andere lening. De bank kan dit voor je in orde maken en zij zullen je alle informatie verschaffen hoe je dit allemaal kan organiseren en wat de kosten zijn. We kunnen je al zeggen dat die kosten echt wel zeer goed meevallen. Het is een minieme kost om dit alles in orde te maken. Nog eens een voordeel voor jou dus.

Op zich, eens de aanvraag is gedaan en je de kosten hebt voldaan, neemt de bank al het werk voor je over. De andere leningen worden afgekocht en komen bij één bank te staan. Al snel krijg je bevestiging van alles en zie je op je bankrekening afschriften dat er één bedrag af gaat, dat van al je samengevoegde leningen. Als je de optelsom maakt van alle lening bedragen die je voorheen moest betalen, dan kan er nu verschil zijn. Door het samenvoegen van leningen kan je aan een lager JKP lenen. Maar ook dit is afhankelijk van de bank die je hiervoor kiest. Vraag dit dan ook eens goed na.

Start nu met je leningen samen te voegen, klik hier!

Een lening aangaan is op zich niet zo veel werk meer, dankzij het internet kan je veel zelf doen. Maar ook leningen samenvoegen kan vlot en makkelijk in orde gebracht worden door de bank. Jij hebt een beperkt deel van het werk. Als je vandaag nog je krediet wil optimaliseren, dan moet je niet wachten tot morgen. Begin vandaag al te besparen met geld.

Let op: geld lenen kost ook geld.