Je hypotheek en lening samenvoegen: zoveel bespaar je!

lening

Het is overal in het nieuws en de media, we moeten besparen. Het leven is zo duur geworden voor iedereen, dat we moeten opletten met dure uitgaven. Bespaar waar je kan. In de winkel waar je je boodschappen doet, als je gaat shoppen in winkels of online. De overheid legt het er zo vaak vingerdik op, we moeten de broeksriem wat verder aantrekken en op alle lasten besparen. De bevolking is er de dupe van, maar waar je zelf op kan besparen is wel in je voordeel. En dat is volledig voor jou alleen.

Hypotheek en lening in één: ontdek het aanbod hier!

Het kan mekaar niet meer tegenspreken zoals het er nu aan toe gaat. Je moet overal op besparen, maar de facturen worden steeds duurder. Elektriciteit en aardgas zijn elk jaar duurder, het gebruik van internet en tv, gsm abonnementen. Deze zaken hebben we allemaal in huis, maar worden steeds kostelijker. Je hebt maar één inkomen maar er zijn wel tal van vaste en losse kosten die je maandelijks hebt. Komen daar nog eens een aantal leningen bij, dan weet je dat er niet zoveel meer overblijft op het einde van de maand. Wie nog wil sparen kan dat doen met enkele tientallen euro’s, als dat al mogelijk is. Over leningen gesproken, die kan je laten samenvoegen tot één lening, en daar kan je op besparen.

De meest voorkomende leningen zijn een hypotheek voor je huis en een autolening of persoonlijke lening. Meestal zijn die ook bij verschillende banken, want de hypotheek loopt bij bank één, de autolening bij bank twee en de persoonlijke bij bank drie. Allemaal op andere tijdstippen aangevraagd, dus zullen de rentevoeten ook wel verschillen. Als we nu kijken naar de woonleningen dan staat de rente historisch laag. Vijf jaar geleden was dit nog een pak hoger. Hetzelfde met autoleningen en persoonlijke leningen. Dus de voorwaarden en kosten verschillen per lening, weet je wel nog wat het allemaal precies was, of ben je het overzicht al kwijt?

Een voordeel om al je leningen en hypotheek samen te voegen is dus dat je één lening krijgt. Eén vast maandelijks bedrag met één kost die je duidelijk op je bankafschriften ziet verschijnen. Als je dan een overzicht wil van al je inkomsten en uitgaven dan is het snel klaar als het op leningen aankomt. Eén bedrag te noteren en dat is het zowat. Niet in je paperassen beginnen zoeken, want één bedrag onthoud je makkelijker dan twee of drie. Dus je kan niet enkel geld besparen maar ook tijd en moeite door je hypotheek en lening samen te voegen.

Wat moet je er precies voor doen. Je kan de bank erover aanspreken dat je je leningen wil samen voegen. Zij weten er wel raad mee. Ze zullen je situatie bekijken, wat je huidige stand is van inkomsten en uitgaven en berekenen of je de samenvoeging wel aankan. Het kan zijn dat je inkomsten aangepast zijn door minder te gaan werken of tijdskrediet. Maar dat zal je van de bank wel horen. De andere leningen bij andere banken worden afgekocht zodat ze onder een andere bank kunnen terecht komen. Dat zal ook allemaal door de bank in orde gemaakt worden. Wat de kosten precies zijn, er zijn wel kosten, maar dat bedrag valt heel goed mee. Niet in die mate om je daar zorgen om te maken. Op korte en lange termijn is het een zeer goed idee om je leningen samen te voegen. Waarom nog wachten dus.

Hypotheek en lening samenvoegen? Kijk snel hier!

Je zal snel merken hoeveel euro je per maand hiermee zal uitsparen. Laat het ons gerust weten, het zal de moeite zijn. Hoe dan ook, je leningen samenvoegen is iets wat je zeker moet overwegen. Aangezien jij er haast geen werk aan hebt heb je geen excuus om het uit de weg te gaan. Je zal blij zijn om te zien dat al je leningen nu samen zijn en er maar 1 bedrag van je rekening gaat. Van gemak en overzicht gesproken. Het ligt in je handen hoe je dit wil aanpakken. Kies een bank die dit voor je moet regelen en binnen korte tijd krijg je bevestiging dat alles in orde zal zijn. Met een aanvraag indienen en handtekening plaatsen heb jij al het werk al gedaan.

Let op: geld lenen kost ook geld.