Je kent het gevoel, de administratieve rompslomp die je hebt om alle documenten van je verzekeringen, aankopen en leningen bij te houden. Je weet niet meer wat je bij welke firma hebt afgenomen. Dan is het tijd om daar actie voor te ondernemen. Stel een map op waar je alles netjes kan klasseren, dat is al een stap in de goede richting. Maar ook leningen samenvoegen is een noodzakelijke stap in dit proces. Niet alleen voor je eigen gemak, maar je kan er ook geld mee besparen. Hoe zit dat allemaal in mekaar?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het is niet zo moeilijk, je hebt momenteel meerdere leningen lopen. Bijvoorbeeld voor twee auto’s en een persoonlijke lening. Jij en je partner hebben beide een auto nodig, dus dat is logisch. De persoonlijke lening heb je erbij genomen om een persoonlijk project te financieren. Elke lening heeft zijn eigen kostenpercentage en dus betaal je dat allemaal apart. Het zou nu veel handiger zijn mochten deze drie leningen onder één noemer komen. Dan betaal je maar één kostenpercentage meer en dat zal veel voordeliger uitkomen. Net omdat je maar een dossier meer hebt, één af te betalen bedrag dus.

Hoe kan je dit nu bekomen? Je kan een bank uitkiezen waarbij je een van deze leningen hebt lopen. Maar het is ook aan te raden om andere banken te zoeken. Waarom? Omdat je dan het laagste kostenpercentage kan bekomen en dat is interessant op financieel vlak. Want de laagste kosten betalen wil zeggen dat je meer geld kan overhouden en in eigen zak steken. Op die manier hou je maandelijks heel wat over, dat zal je zien als je een lening simulatie uitvoert.

Ga naar een bankkantoor of werk via het internet om een simulatie te starten om je leningen samen te voegen. Dan zie je wat het kostenpercentage is voor die ene lening nog. En dat zal veel lager uitvallen dan dat je drie leningen hebt lopen op dezelfde moment. Je vaste huisbank is de makkelijkste keuze, maar kijk ook eens wat verder. Want mogelijk hebben andere banken gewoon een beter en goedkoper aanbod. Daar moet je voor gaan en dat moet ook je keuze zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je de keuze gemaakt hebt dan kan je de procedure laten starten door de bank. Alle leningen komen dan onder één adres terecht en jij moet ook maar één maandelijkse afbetaling meer doen. Die kan stijgen of zakken, afhankelijk van het JKP (jaarlijks kosten percentage) dat je nu hebt bekomen. Ook de duurtijd van de lening kan veranderd zijn, dat zal je merken bij de simulatie.