Veel mensen kennen dit nog niet, maar je kan leningen laten samenvoegen zodat het één lening wordt. Uiteraard willen de banken zoveel mogelijk verdienen en dan hebben ze er meer aan door je meerdere leningen te geven. Door de kosten die je moet betalen verdienen ze meer. Dat is logisch. Maar jij wil het anders, namelijk minder kosten betalen aan een bank en meer geld in eigen zak overhouden. Dat is ook te begrijpen. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Je kan leningen dus samenvoegen net om van meerdere schulden, één schuld te maken. Dat maakt het makkelijker naar administratie toe, maar ook de kosten zullen dalen. Als je dit bespreekt met een bank dan kan je onderhandelen over het kostenpercentage. Uiteraard wil de bank er ook wat aan verdienen en zullen ze de kosten verhogen als jij een kortere duurtijd wil van de lening. Net omdat de schuld dan sneller weg is voor de bank en dan kunnen ze niets meer verdienen. Het is dan aan te raden om meerdere banken te bezoeken en overal je verhaal te doen. Op die manier kan je ze tegen mekaar uitspelen en kan je het kostenpercentage nog lager krijgen.

Bij elke lening of dienst die je afneemt moet je kosten betalen bij een bank. Elke bank rekent hier andere percentages voor aan, het is dus zaak om de bank te vinden die het laagste JKP (jaarlijks kosten percentage) aanrekent. Dat vergt wat zoekwerk, maar dat maakt het ook allemaal waard. Want als de leningen hebt kunnen samenvoegen zal je zien dat het kostenpercentage is gezakt en je dus minder moet afbetalen per maand. Laat je dus niet zomaar gaan bij het eerste aanbod. Maar zoek verder en durf terug te gaan als je een beter aanbod hebt gekregen. Als het om serieuze bedragen gaat dan wil de bank altijd extra moeite doen. Het is uiteindelijk voor hun interessanter om een klant aan boord te halen dan er eentje te verliezen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als de leningen zijn samengevoegd dan heb je ook maar één adres meer waar je naartoe kan voor verdere vragen. En dat maakt het makkelijker. Niet alleen in gemak, maar ook naar tijd. Om je volledige administratie op orde te houden is dit de makkelijkste manier van werken. Want per lening een aparte bank hebben vergt heel wat moeite als je met iemand in contact wil komen. Na verloop van tijd weet je niet meer waar je heen moet. Daarom is het aan te raden van dit zo snel mogelijk in orde te maken.