Voor wie is het interessant om kredieten samen te voegen? Voor iedereen die meerdere leningen heeft lopen op dezelfde moment en als je er nog een lening wil bij nemen. Ook als die leningen bij verschillende banken lopen? Zelfs dan blijft het zeer interessant om dit te doen. Verschillende kredieten wil ook zeggen dat je meerdere kostenpercentages hebt en dat moet je bovenop het ontleende bedrag terugbetalen. Als je dat kan samenvoegen naar één bedrag dan valt er een groot deel kosten weg en dat zie je aan de maandelijkse afbetaling terug.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Al je kredieten samenvoegen naar één punt is dus het doel. Hoe pak je dat het best aan? Als je een nieuwe lening wenst aan te gaan dan kan je bij een van de je voorgaande banken terecht. Of je zoekt een nieuwe, die keuze is volledig bij jou. Het gaat erom welk kostenpercentage deze bank je zal aanrekenen. Als je deze vraag stelt in een bankkantoor dan kunnen ze snel je dossier opvragen via de Nationale bank van België. Daar staan al je gegevens in hoeveel je maandelijks aan het afbetalen bent en bij welke bank. Op basis van die gegevens kan er al verder gewerkt worden.

Geef nu aan of je een nieuwe lening erbij wil of niet. De bank waar je bent kan je dan een voorstel doen om alles naar een punt samen te voegen. Eén krediet maandelijks afbetalen dat scheelt heel wat in kosten. Informeer naar het JKP of jaarlijks kosten percentage dat deze bank hanteert. Op die manier weet je van bij de start welke kosten er in rekening gebracht zullen worden en kan je eventueel vergelijken met andere banken. Uiteindelijk moet de uitkomst zijn dat alle leningen onder één bank worden ondergebracht en dat je minder moet afbetalen per maand. Is dat niet zo, dan moet je naar andere aanbieders op zoek gaan en steeds op het JKP letten. Hoe lager de kosten zijn hoe minder je moet afbetalen aan de kredieten.

Wees daarom goed bewust van je keuze als je je kredieten wil laten samenvoegen. Een lening ga je immers aan voor enkele jaren en daarom moet het goed doordacht zijn. De juiste keuze omvat een bank die naar je verhaal luistert en je een degelijk aanbod kan doen naar kosten toe. Op die manier is het interessant voor je en kan je maandelijks geld besparen. Dankzij het internet kan je alle informatie zoeken en ook snel in contact komen met banken en kredietmakelaars. Zij kunnen je verder helpen en hier kan je ook alle nodige vragen stellen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Met een goed plan kan je dus al je leningen onder een dak brengen en op die manier heb je heel wat voordelen. Je administratie is veel eenvoudiger, want alles zit bij een bank. En de afbetaling gaat een stuk makkelijker aangezien je maar één keer kosten moet betalen nu.