Het komt erop neer als je alle leningen wil samenvoegen, dat er maar 1 lening overblijft. Er lopen momenteel meerdere leningen? En je wil dat er maar eentje overblijft. Dan heb je het voordeel dat er qua administratie een pak werk wegvalt, maar ook naar de afbetaling toe. Er zijn heel veel gezinnen die meerdere leningen hebben lopen, allemaal op hetzelfde moment. Dat gaat dan over een woonlening, renovatiekrediet, autolening en mogelijk nog een persoonlijke lening. Al deze leningen brengen administratief heel wat werk mee en als je de leningen samenvoegt dan kan je geld besparen

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Dus zijn banken en kredietverstrekkers een dienst beginnen aanbieden waarbij leningen kunnen samengevoegd worden. Op die manier komt alles onder een adres terecht en weet je altijd waar naartoe bij vragen of hulp. Je ziet al je leningen en aflossingen onder 1 account staan en dat maakt het een pak handiger. De interesten en kosten zijn ook een pak lager, interessant voor je portefeuille.

Ook als jouw leningen niet dezelfde bank lopen kan je je leningen laten samenvoegen. Je kan de leningen namelijk afkopen bij een bank en naar een andere bank onderbrengen. Daar zijn kosten aan verbonden, maar die vallen heel goed mee. Zeker als je weet dat je door de leningen samen te voegen kan besparen in de kostenpercentages. Dus als je meer dan 1 lening hebt lopen op dit moment en je wil graag kosten besparen dan is het altijd interessant voor jou. Het maandelijks af te lossen bedrag zal verlagen en je krijgt een handig overzicht over alle leningen en de aflossingen bij je bank.

Als je een bank contacteert en een aanvraag doet om de leningen samen te voegen dan zal de bank een analyse maken van jouw dossier. Zij kunnen alles raadplegen via de Nationale bank van België. Op die manier zien ze snel hoeveel je moet afbetalen en waar de leningen staan. Als ze beginnen met berekenen dan weten ze snel hoeveel je nieuwe maandelijkse aflossing zal zijn en hoeveel de kosten zijn die erbovenop komen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Veel hangt natuurlijk af van je terugbetalingscapaciteit. Want op het moment dat je de leningen samenvoegt moet je dat allemaal in een keer zien af te betalen. Het kan zijn dat jij of je partner inmiddels minder verdienen en dus dan kan je minder afbetalen. De bank zal dit allemaal opvragen en voor jou simuleren. Dit kan bij elke bank, maar ze gaan dit steeds voor je grondig uitzoeken. Is het risico te groot voor hen dan kunnen ze afhaken. Maar dan blijven er nog heel veel andere banken over waar je naartoe kan gaan. Via het internet kan je met een eenvoudige zoekopdracht de banken vinden die gespecialiseerd zijn in leningen samenvoegen.