Wist je al dat je leningen kan samenvoegen? Alles onder één bank en één vaste afbetaling per maand. Inderdaad, het is gewoon mogelijk en voor de meeste mensen is het financieel zeer interessant om dit te doen. Er zijn banken en kredietinstellingen die hier gespecialiseerd in zijn. Als je naar een bankkantoor gaat kan je dit met een bediende bespreken. Je kan al je lening gegevens meenemen en laten berekenen door de bediende. Maar ze kunnen je dossier ook opvragen bij de Nationale bank van België. Dan hebben ze direct alle informatie, wat je aan het afbetalen bent, bij welke bank en hoeveel kosten er op de leningen zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

En dat vergemakkelijkt alles toch wel. Je moet je maar eens voorstellen dat je deze administratieve rompslomp bij elke bank apart moet doen. Alles opvragen en alle informatie vergaren, daar kan heel wat tijd overgaan. Net daarom moet je elke lening samenvoegen. Dan heb je een dossier bij een bank en hoef je verder naar niets meer om te kijken. Ook als je leningen hebt bij meerdere banken dan kan je dit doen. Je kan dan je lening afkopen bij de ene bank om te laten onderbrengen bij een andere bank. Hier zijn kosten aan verbonden, hoewel deze miniem zijn. Zeker ten opzichte van de kosten die een pak verlagen. Want aangezien je maar een lening meer moet afbetalen heb je ook maar een kostenpercentage meer. En dat doet de maandelijkse aflossing een stuk verlagen.

Hoe moet je nu precies aan de slag? Je kan een bank uitkiezen waar je alle leningen in wil onderbrengen. Doe dit niet willekeurig, maar bekijk het kostenpercentage dat ze hanteren. Ga eventueel eens naar het bankkantoor en bespreek dit grondig. Informeer je goed en neem een beslissing enkele dagen later. Want het kan zijn dat je niet helemaal tevreden bent en je toch eens wil horen bij een andere bank. Het kan dan goed zijn dat je daar betere voorwaarden krijgt. En dat moet je niet laten liggen, want het wil zeggen dat je minder moet afbetalen per maand. Op die manier hou je zelf meer geld in eigen zak dat je kan sparen en uitgeven aan nuttige zaken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Dankzij het internet kan je heel wat aanbieders vinden en weet je zo enkele banken waar je terecht kan. Neem alle informatie mee en ga het gesprek aan. Je kan met niets beginnen en met samengevoegde leningen vertrekken. Hou altijd in het achterhoofd dat de maandelijkse aflossing en de kosten interessant voor jou moeten zijn. Niet voor de bank. Zij willen erop verdienen en dat doen ze sowieso.