Het samenvoegen van kredieten is voor iedereen interessant. Het kan vanaf twee leningen die je hebt lopen op eenzelfde moment. Het soort van lening speelt geen rol, het kan dus gaan over een woonkrediet, autolening, persoonlijke lening, renovatielening en elke andere vorm. Het uiteindelijke doel moet zijn om de maandaflossing te verlagen en ook de kosten op de lening. Als je je dus gaat informeren moet je kijken naar het JKP (jaarlijks kosten percentage). Dat is van belang om de kosten te bepalen. Hoe lager die zijn hoe minder jij moet afbetalen en hoe meer geld je zelf kan overhouden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Zoek enkele banken waar je je leningen kan laten samenvoegen en maak daar een afspraak. Je kan alle huidige info meenemen over je leningen of je kan het de bank laten opvragen bij de Nationale bank van België. Daar zijn al je gegevens en zo weet de bank direct hoeveel je leningen bedragen en wat de maandaflossing is. Op die manier is het snel werken en kan de bank voor je berekenen wat de mogelijkheden zijn. Het kan zijn dat je een aanbod krijgt, een voorstel om al je leningen samen te voegen onder één lening. Maar onze raad is om hier niet direct op in te gaan. Neem het voorstel mee naar huis en laat het even rusten. Op die manier kan je ook andere voorstellen bekijken want mogelijk komt daar een beter voorstel uit de bus.

Het draait allemaal om de maandaflossing en de kosten die je moet betalen na het aanpassen van je leningen. Want je moet kijken naar je eigen budget. Je wil niet te veel betalen want leningen nemen al genoeg van je budget. Ga daarom naar zoveel mogelijk aanbieders, banken en kredietinstellingen, die kunnen je dossier volledig bekijken en bij interesse ook een aanbod doen. Heb je een goede terugbetalingscapaciteit dan zal er geen enkele bank moeilijk doen en je graag als nieuwe klant verwelkomen.

Zoek zoveel mogelijk aanbieders op, in de buurt of via het internet. Op die manier kan je het aanbod goed vergelijken en kom je automatisch terecht bij de beste voorwaarden. Het JKP is belangrijk om in de gaten te houden, maar uiteraard ook de andere voorwaarden. Bekijk het totaalplaatje en bereken ook zelf een wat je wil betalen per maand voor het samenvoegen van kredieten.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Heb je dus minstens twee leningen en wil je af van de administratieve rompslomp en hoge kosten, dan moet je voor het samenvoegen van de kredieten kiezen. Hiervoor moet je bij een bank gaan die je graag als nieuwe klant wil. Uiteraard is je vaste huisbank ook een optie. Maar vertrek met het idee dat de kosten voor jou het laagst mogelijk moeten zijn.