Het samenvoegen van leningen werkt net hetzelfde als het aangaan van een nieuwe lening. Je moet een aanvraag indienen om alle lopende leningen te hergroeperen tot een lening. Dat kan bij een bank of een financiële instelling. Als de aanvraag goedgekeurd is kan je op afspraak bij de bank gaan. Je moet overeenkomen over de voorwaarden, de kosten en het maandelijks te betalen bedrag. Als dat niet naar jouw zin is dan kan je het aanbod zo gaan en naar een andere bank stappen. Jij hebt de keuze volledig in eigen handen. Het voordeel zit hem net daar dat je voor de beste voorwaarden en de laagste kosten moet kiezen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De bank zal opzoeken waar je lopende leningen hebt en op basis van die gegevens een voorstel doen. Elke bank kan jouw dossier opvragen bij de Nationale bank van België. Die gegevens zijn steeds up to date en zo weten ze snel hoeveel leningen je hebt en wat je moet afbetalen per maand. Alle leningen moeten dan samenkomen naar een lening. En dat kan over eender welke soort lening gaan: woonlening, autolening, renovatiekrediet, persoonlijke lening. De openstaande schuld van al deze leningen zal gegroepeerd worden naar een bedrag en daar moet je dan een afbetaling voor doen.

Je kan leningen laten samenvoegen om het maandelijks bedrag te verlagen en ook minder kosten te betalen. Zelfs al heb je het financieel goed. Maar als er problemen zijn om alles stipt af te betalen, dan kan je dit ook overwegen. Aangezien de kosten verlagen en je een lagere maandlast hebt is het altijd interessant om dit te doen. Zelfs al heb je leningen lopen bij verschillende banken. Je kan je lening dan afkopen bij de ene bank en laten onderbrengen bij een andere bank. De kosten hiervan vervallen in het niets ten opzichte van de maandlast die dan lager is.

Aangezien elke bank zijn eigen voorwaarden stelt voor het samenvoegen van leningen, kan je dus steeds een ander voorstel krijgen. En dat maakt het net interessant om zoveel mogelijk te vergelijken. Op die manier kan je op zoek gaan naar de beste voorwaarden en dus ook de laagste kosten betalen voor je lening. Het verschil zal opmerkbaar zijn in vergelijking met verschillende leningen te hebben die op hetzelfde moment lopen. Blijf dus zoeken naar een bank die je een voorstel doet met de beste voorwaarden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Dus voor iedereen met minstens twee lopende leningen is dit een interessante piste om te onderzoeken. Het kan je alleen maar geld opleveren. Dat geld kan je sparen of gebruiken om andere kosten te dekken. Het is pas als je begint te vergelijken dat je geld kan besparen. En dat moet de uitgangspositie zijn als je met een bank in contact komt. Zij willen geld verdienen, maar jij moet je budget zo goed mogelijk op orde kunnen houden.