Door leningen te vergelijken kan je heel wat besparen om je maandaflossing. Op die manier ben je ook sneller van je lening vanaf en gaat de maandlast naar beneden. Al wat jet moet doen is je lening oversluiten. Hoe kan je dit precies bekomen? De eerste stap is je huidige tarieven erbij te nemen van een lopende lening en op zoek te gaan naar een nieuwe lening met lagere rente. Dat wil zeggen dat je daar een lagere maandlast kan krijgen. Je kan dan in contact komen met die bank en zij nemen de lening over.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Vraag offertes aan voor leningen bij verschillende banken. Geef de informatie door van je lopende lening en op basis van die gegevens zullen ze je een antwoord geven. Je zit nog aan niets vast met een offerte, dus je kan er zoveel aanvragen als je maar wenst. Er zijn zelfs kredietvertrekkers die je bestaande lening aflossen en het bedrag dat zou overblijven terug op je rekening storten. Doet de kredietverstrekker dat niet dan kan je over het hele bedrag beschikken en daarmee zelf de lening aflossen.

Alle vormen van leningen kan je laten oversluiten. Dus een persoonlijke leningen, autolening, doorlopend krediet en zelfs de uitstaande schuld van een kredietkaart zijn mogelijk. De meeste zijn ook boetevrij af te lossen, behalve dan de persoonlijke lening, al verschilt het per kredietverstrekker. Zijn er kosten voor het oversluiten van je bestaande lening, dan zal je dit te horen krijgen en zal dit ook vermeld staan in de lening overeenkomst. De bank zal ook steeds aangeven of het boetevrij kan of niet. Maar de boetes zijn vaak niet zo hoog en dus al snel terugverdiend binnen enkele maanden. Bij een lening gaat het vaak toch over wat geld dus op een klein beetje extra zal het dan niet meer komen.

De nieuwe kredietverstrekker zal eerst willen weten wie je bent en of je wel in aanmerking kan komen voor een nieuwe leningen. Ze kijken dan je inkomsten en uitgaven na, of je een vermelding hebt op de zwarte lijst van de Nationale bank van België, hoe de gezinssituatie is en mogelijk ook je betalingsverleden. Ziet de bank daar geen problemen mee, dan kan je rekenen op een positief antwoord. En dat krijg je zeker als je de huidige lening enkel wil oversluiten zonder een nieuwe lening te nemen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een interessante vorm dus van om je huidige lening sneller en goedkoper af te betalen. Als je lening nog enkele maanden of jaren loopt is het altijd interessant om deze manier van werken te hanteren. Een kleiner bedrag afbetalen wil zeggen dat je meer spaargeld opzij kan zetten. Of je kan met het verschil een nieuwe lening afsluiten. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kan overwegen.