Voor elke lening of dienst die je afneemt van een bank moet je er steeds voor zorgen dat je de laagste kosten hebt. Want dan betaal je minder aan de bank en kan je meer geld in eigen zak houden. Een win situatie voor jezelf, want geld lenen kost ook geld. Een interessante manier om nog meer geld te besparen is een lening oversluiten. Ken je die term nog niet, dan is des te interessanter dit artikel volledig door te nemen. Je kan immers besparen op de kosten die je moet betalen maar ook het maandbedrag van je leningen kan naar beneden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een lening oversluiten kan je doen als je op moment van aanvraag minstens twee lopende leningen hebt. Het kan met iedere vorm van lening die je hebt lopen: woonlening, autolening, doorlopend krediet, persoonlijke lening en nog andere vormen. Dus die leningen kan je onder één lening laten onderbrengen en dat heet leningen oversluiten. Hoe moet je dit nu precies aanpakken? Je stapt naar een bank met al de informatie over alle leningen die op deze moment lopen en je stelt de vraag of ze die leningen kunnen oversluiten. Ook al lopen die leningen bij verschillende banken, dan nog is het mogelijk om die bij een en dezelfde bank onder te brengen. Dan moet je de leningen afkopen bij de ene bank en bij een andere bank laten starten. Je moet hier een kleine boete voor betalen, maar de kosten wegen niet op tegenover de lagere kosten die je moet betalen en het maandbedrag dat daalt.

Als je je leningen laat oversluiten dan moet je goed kijken naar het kostenpercentage dat de nieuwe bank je voorstelt. Is dat interessant genoeg om dit te doen? Daalt de maandlast voldoende om van een voordeel te kunnen spreken? Indien wel dan kan je de aanvraag verderzetten. Maar als dat niet zo is, dan is het best om naar een andere bank te stappen en verder te kijken. Want banken willen natuurlijk zoveel mogelijk verdienen en dat doen ze door het JKP of jaarlijks kosten percentage wat aan te passen. Hier kan je nogal verschil in opmerken tussen banken. Het is dus de bedoeling om de laagste mogelijke kosten van het moment te kunnen bemachtigen. Op die manier leen je steeds aan de beste voorwaarden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De bank waar je de aanvraag doet zal eerst een controle op jou willen uitvoeren. Wie ben je en wat zijn je inkomsten en uitgaven op dat moment? Want dat speelt uiteraard een rol aangezien je een grote lening afneemt om enkele andere te vervangen. Je moet kunnen bewijzen dat je voldoende centen hebt om de afbetaling te doen. Ook al zou die verlagen dan nog moet het risico voor de bank zo klein mogelijk zijn. Zorg dus dat je een vaste job hebt en dat je die kan bewijzen aan de hand van loonfiches.