Als je geld leent bij een bank dan is het de bedoeling om zo weinig mogelijk kosten te betalen. Dat is niet altijd mogelijk, want die kosten moet je toch betalen. Maar dan moet je wel weten dat je de leningen kan vergelijken. Banken hebben immers een simulatie tool op hun site staan. Daar kan jij vrijblijvend gebruik van maken en op die manier een lening zoeken met de beste voorwaarden. Ook om het oversluiten van een lening in orde te krijgen kan je op soortgelijke manier tewerk gaan.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het oversluiten van jouw leningen wil zeggen dat je alle lopende lening, onder één lening brengt. Dat wil zeggen dat je nog maar een afbetaling hebt, en ook maar één kostentarief. Op die manier betaal je minder af per maand en dat maakt het nog zo interessant. Op die manier kan je zelf meer geld overhouden voor andere uitgaven. Want de kosten en facturen volgen mekaar snel op en dan moet je ervoor zorgen dat je je budget goed kan beheren. Op die manier hou je een goed overzicht van je financiële zaken en weet je waar het geld naartoe gaat. Maar hoe kan je nu op zoek gaan naar een bank om je leningen te laten oversluiten?

Je kan via het internet op zoek naar een andere bank. Een afspraak maken in een kantoor in de buurt en daar alle documentatie van je huidige leningen voorleggen. En de vraag stellen of zijn die leningen in één lening willen oversluiten. Op basis van de gegevens van je leningen en je huidige financiële toestand kan de bank je aanvraag bekijken en verwerken. Want het wil natuurlijk niet zeggen dat het zomaar in orde komt. De bank moet zien dat je op moment van aanvraag ook nog voldoende inkomsten hebt om de lening af te betalen. Het kan namelijk zijn dat je enkele leningen hebt lopen, maar dat je halftijds bent gaan werken. Als je alle leningen kan blijven afbetalen, is er geen probleem. Maar een lening laten oversluiten kan dit feit aan het licht brengen en de bank kan hier op afhaken. Maar niet getreurd dan, er zijn nog heel wat andere banken waar je terecht kan. Sowieso is een bank steeds geïnteresseerd om een nieuwe klant binnen te halen.

Ook lopende leningen kunnen naar een andere bank overgezet worden. Dan moet je de lening afkopen bij de ene bank en naar een andere overzetten. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar dat staat niet in verhouding met het verschil dat je minder moet terugbetalen als alle leningen onder één zijn gebracht.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Bekijk steeds het nieuwe aanbod dat je krijgt en ook de kosten die in rekening gebracht worden. Is dat interessant genoeg om het oversluiten van de leningen te doen starten? Of bespaar je maandelijks niet genoeg, dan kan je verder blijven zoeken naar andere banken.