Ben je op zoek om een krediet te oversluiten? Dan ben je op het juiste artikel terecht gekomen. We geven je hier alle informatie hoe je aan de slag kan gaan. Veel mensen zijn op zoek om hun kredieten te oversluiten, net omdat je hier heel wat geld mee kan besparen. Vaak is de situatie nu dat je meerdere leningen hebt lopen. Dat wil ook zeggen dat je meerdere afbetalingen hebt en verschillende kostenpercentages. Dat moet anders. En dat kan ook anders, door alle leningen onder één bank te brengen. Dan betaal je maar één vast bedrag af per maand en heb je ook maar één kostenpercentage.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Banken hebben graag nieuwe klanten, en zeker als je meerdere kredieten hebt lopen. Het wil niet zeggen dat je zomaar dit kan laten uitvoeren. Want de bank wil eerst enkele garanties zien. Het is nog steeds zo dat je moet aantonen wat je inkomsten zijn. Is daar niets meer aan veranderd, dan zijn er geen problemen. Heb je door omstandigheden een lager inkomen, bijvoorbeeld een halftijdse job of een partner die werkloos geworden is, dan kan de bank weigerachtig zijn. Als je twee of meer kredieten wil oversluiten dan heb je nog steeds voldoende inkomsten nodig. Maar we gaan ervan uit dat er op dat vlak geen problemen zijn.

Neem alle documenten die je hebt bij mekaar en neem contact op met enkele banken. Stel de vraag dat je je kredieten wil laten oversluiten en laat hun een berekening maken van wat je nieuwe maandelijkse aflossing zal zijn en het kostenpercentage daarop. Ga niet akkoord met het eerste aanbod. Maar vergelijk de banken nu. Het is hier het moment om je slag te slaan. Door de banken met mekaar uit te spelen kan je de kosten nog lager krijgen. En dat moet toch het uitgangspunt zijn als je bij een bank zit. Zij willen zoveel mogelijk geld verdienen, jij wil de kosten zo laag mogelijk houden.

Meerdere leningen op eenzelfde moment is bij veel gezinnen een normale zaak. Veel mensen hebben op dezelfde moment een autolening, woonlening en mogelijk nog een persoonlijke lening lopen. Je budget kan dat wel aan als je samen met je partner een voltijdse job hebt. Maar als je nog meer geld kan besparen, waarom zou je dat dan laten liggen? Ga met je leningen bij meerdere banken en leg daar de vraag neer. Je zal snel merken hoeveel minder je moet betalen aan de maandelijkse aflossing en de kosten daarop.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Lopende leningen kunnen afgekocht worden bij jouw huidige bank. Daar betaal je wel kosten voor, maar die wegen niet op tegen het voordeel van het oversluiten van je krediet. Door leningen onder te brengen bij één bank bespaar je maandelijks heel wat geld.