Een lening afsluiten is voor veel mensen een handig iets. Je kan een groot bedrag ineens lenen en afbetalen naar wens. Via maandelijkse betalingen waar dan een kostenpercentage bovenop komt. Maar het probleem is als mensen een tweede en een derde lening erbij nemen. Het is wel mogelijk, maar steeds betaal je verschillende kostenpercentages en heb je drie verschillende afbetalingen. Dat kan en moet beter. Door een bestaande lening te laten oversluiten kan je alle leningen onder één bank brengen. Lagere kosten en maar één afbetaling meer, interessant?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Wij vinden van wel, want de banken hun kostenpercentages zijn vaak vrij hoog. Daardoor moet je een heus bedrag bovenop het bedrag dat je leent. Dat kan je dus omzeilen door op een bepaald ogenblik de lopende leningen onder te brengen naar een bank. Maar wat doe je dan met die lopende leningen? Als je ze wenst onder te brengen naar een andere nieuwe bank, dan moet je de leningen afkopen bij de huidige bank. Hier zitten ook kosten aan verbonden maar die vallen goed mee als je bekijkt hoeveel minder je maandelijks zal moeten afbetalen. Neem dus daarom al je informatie omtrent de leningen samen en ga op zoek naar een nieuwe bank.

De bank die je kiest kan je zelf uitmaken. Ze zullen je allemaal graag verwelkomen als nieuwe klant uiteraard. Een bestaande lening oversluiten gaat niet zomaar. Want de nieuwe bank zal eerst even willen toetsen of je de nieuwe afbetaling wel aankan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je samen met je partner drie leningen hebt lopen, maar dat er sinds kort iemand halftijds is gaan werken. Dan is het inkomen minder en heb je ook minder mogelijkheden als het aankomt op leningen. Laat de bank dat berekenen door al je financiële gegevens door te sturen. Op die manier kan de bank bekijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als alles in orde is dan zal de bank je graag helpen met de bestaande leningen over te nemen. Maar wacht eerst tot ze een aanbod hebben gedaan voor een nieuw kosten percentage. Op die manier ga je niet te snel te werk en kijk je de kat uit de boom. En het heeft ook als voordeel dat je mogelijk nog naar andere banken kan gaan voor net hetzelfde. Want de banken rekenen allen andere kostenpercentages aan, en hoe lager dat percentage is, hoe beter voor jouw situatie. Durf dus te vergelijken door meerdere banken te bezoeken en ze zelfs tegen mekaar uit te spelen.