Heb je de kostenpercentages van je lopende leningen al eens bekeken? Zijn die nog steeds interessant en is het al niet het moment om die te laten herzien? Een lening herzien is iets wat veel mensen doen tegenwoordig. Net omdat het voor jouw portefeuille interessant kan zijn. Dat moet de voornaamste reden zijn als je een lening wil laten herzien. Aangezien de kosten die banken aanrekenen nogal kunnen verschillen moet jij zoveel mogelijk aanbieders vergelijken. Dat kan je makkelijk en snel doen via het internet. Je hoeft niet meer naar een bankkantoor hiervoor, dat zou alleen maar tijdverlies zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je een of meerdere leningen hebt lopen op deze moment, dan moet je er eens over nadenken om deze te laten herzien. Je kan alle leningen dan aanpassen naar één lening. En dit heeft tot gevolg dat je administratie er een pak makkelijker op wordt, maar ook dat de kosten op de terugbetaling zullen verlagen. Je hoeft dan maar één leningen één kostenpercentage meer te betalen. Je kan alle gegevens die je hebt van je huidige leningen invoeren via de site van de bank en een resultaat verkrijgen zodat je maar één lening meer hebt. Dan zie je hoeveel je afbetaling per maand zal zijn en het kostenpercentage dat in rekening gebracht zal worden.

Je moet de bank uiteraard nog eens voorleggen hoeveel je aankan qua terugbetaling. Dat kan je doen aan de hand van je huidige loonfiches voor te leggen. Het kan steeds zijn dat je capaciteit minder is door het veranderen van job, of minder uren te gaan werken. Als je een lening laat herzien dan zal de bank je hier eerst naar vragen. Ze kunnen de berekening onmiddellijk maken als ze jouw gegevens hebben. Op basis van die berekening bekijken ze dan hoeveel je precies aankunt.

Heb je groen licht gekregen en liet de bank weten dat je de lening kan herzien? Goed zo, maar ga nog niet direct akkoord met hun voorstel. Want aangezien banken allemaal andere kostentarieven hanteren, kan je maar beter eens vergelijken. Ga met hetzelfde idee naar een andere bank en doe daar precies dezelfde oefening. Je kan nu een beter of een slechter voorstel krijgen. Ga zolang door totdat je een voorstel in handen hebt met de laagst mogelijk kosten, alleen zo betaal je het minst af per maand.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Laat een lening herzien als je denkt dat je kosten te hoog zijn. Veel mensen weten zelfs niet dat ze kosten betalen op een lening. Dat bedrag zit samen in de afbetaling, want dan betaal je kapitaal en kosten terug aan de bank. Het percentage van de kosten hangt af van de soort lening, het bedrag en de termijn van afbetaling.