Een hypothecaire lening neemt bij veel gezinnen heel wat weg uit het maandelijks budget. Het is vaak niet mogelijk om meer dan twee of drie leningen op eenzelfde moment te hebben. Maar je hoeft niet bij de pakken te blijven zitten met al die leningen. Je kan een herfinanciering laten uitvoeren op je lopende hypothecaire lening. Op die manier zorg je dat je de laagste kosten hebt en dus geld kan besparen. Met een lening maakt de bank winsten en dat is niet interessant voor jou. Jij moet kijken naar je eigen portefeuille en dat kan de moeite waard zijn door een herfinanciering.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een hypothecaire lening laten herfinancieren is een logische stap. De huidige lening loopt al enkele jaren en je ziet de kostenpercentages dalen. Dat wil dus zeggen, mocht je nu een woonlening aanvragen dat je minder kosten zou moeten betalen. Je hoeft niet te denken dat dat niet kan, want elke lening kan herbekeken worden. Je kiest er enkele banken uit en je gaat het gesprek aan. Neem alle informatie mee naar het bankkantoor en vermeld uiteraard dat je een herfinanciering wil. Een hypotheek zit iets ingewikkelder in mekaar dan een andere soort lening. Er spelen heel wat factoren mee, maar dat kan een bankbediende je duidelijk uitleggen. Jouw grootste zorg moet zijn om het maandbedrag naar beneden te krijgen. En door het betalen van minder kosten kan dat aanzienlijk dalen.

En dat zal je snel merken aan de maandelijkse uitgaven. Een hypothecaire lening is vaak de grootste kost uit je budget. Als je daar kan op besparen dan doe je een goede zaak. Ga dus niet te snel te werk en ga ook niet akkoord bij de eerste bank. Maak een afspraak bij meerdere banken en zorg dat je het onderste uit de kan haalt. Alleen zo kan je het kostenpercentage zo laag mogelijk houden. Het is niet verkeerd om de banken tegen mekaar uit te spelen. Leg het voorstel van de ene bank bij de andere, om zo te bewijzen wat je al in handen hebt. Alleen een beter voorstel kan je interesse wekken. De uitkomst moet een lager kostenpercentage zijn, en dus ook een lagere afbetaling per maand.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De bank zal je uiteraard ook vragen naar je huidige financiële situatie. Het kan zijn dat je na enkele jaren minder uren bent gaan werken en dus ook minder inkomsten hebt op dat moment. Voor een bank is het belangrijk om te zien dat je de lening wel kan terugbetalen. Het risico moet zo laag mogelijk blijven. Als er geen veranderingen op dat vlak zijn, hoef je ook geen problemen te verwachten. Binnenkort is de financiering achter de rug en betaal je maandelijks een pak geld minder af. Dat geld kan je op de spaarrekening zetten en benutten voor andere zaken.