Kredieten laten hergroeperen is altijd het overwegen waard. Want dan bestaat de kans dat je minder moet afbetalen per maand. Leningen nemen vaak heel wat weg uit je maandelijks budget. En dat moet je zien te vermijden. De slogan ‘ geld lenen kost ook geld’ is voor iedereen van toepassing die een lening heeft lopen, hoe klein het bedrag ook mag zijn. Als je meerdere leningen hebt lopen op eenzelfde moment dan moet je overwegen om ze te laten hergroeperen. Op die manier heb je maar één afbetaling meer en dat maakt het qua administratie ook makkelijker.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Neem al je documenten van je kredieten samen en maak een afspraak bij een bank. Bespreek je dossier en geef zeker aan dat je een hergroepering wil van al je kredieten. De bank zal alles goed berekenen en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Als het goed is dan komen ze ook met een nieuw voorstel. Alle leningen worden samengebracht onder één lening. Je zal dan ook maar één kostenpercentage meer zien. Lijkt het je interessant, dan kan je nog een extraatje doen. Namelijk bij nog andere banken hetzelfde doen. Op die manier vergelijk je de banken en kan je ze zelfs tegen mekaar uitspelen. Aangezien de banken andere kosten aanrekenen kan het zijn dat je enkele banken moet gezien hebben vooraleer de laagste kosten gevonden te hebben.

Het is dus een kwestie van tijd vooraleer je het beste voorstel in handen hebt. de banken zijn verschillend in kostenpercentages en daar kan jij het verschil maken. Het wil ook niet zeggen omdat je al een lening hebt, of zelfs meerdere dat je zomaar een hergroepering kan verkrijgen. De bank zal opnieuw willen nagaan wat je financiële situatie is en hoeveel je maandelijks aankan. Dat moet je dus opnieuw bewijzen door je inkomsten en uitgaven voor te leggen. Mocht jij of je partner minder uren gaan werken zijn, of iemand is zijn job verloren dan kan de bank weigerachtig zijn naar je aanvraag toe.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Laat je dat niet afschrikken en blijf de bank bezoeken tot de hergroepering van de leningen wel kan doorgaan. Je zal dan zien dat je door één kostenpercentage een pak minder kosten moet betalen. En dat scheelt snel op een jaar tijd. Dan heb je heel wat geld over voor andere zaken en kan je misschien zelfs een spaarpotje aanleggen. Zoveel mogelijk banken vergelijken is de boodschap, op die manier haal je het meeste voordeel uit deze situatie.