We hebben tegenwoordig allemaal wel minstens een lening bij een bank. De afbetaling loopt al enige tijd en je hoeft je geen zorgen meer te maken. Maar je zou dat beter wel doen, want een lening herschrijven kan je geld besparen. Hoeveel dat precies is dat kan een bank je vertellen, maar door je huidige overeenkomst eens onder de loep te nemen kan je toch wat geld in eigen zak steken. Hoe zit het allemaal in mekaar? Ontdek het in dit artikel.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Banken rekenen kosten aan voor de diensten die ze aan klanten geven. Voor een zichtrekening betaal je geld, het gebruik van een bankkaart, online banking en ook leningen. Het JKP of jaarlijks kosten percentage geeft hier weer hoeveel kosten er bovenop het terug te betalen bedrag zijn. Die kosten heb je bij elke bank, maar ze kunnen nogal verschillen. Daarom is het belangrijk om steeds op zoek te gaan naar de lening met de beste voorwaarden. Bij welke bank dat ook mag zijn. Je kan via het internet simulaties uitvoeren om het maandbedrag te zien en de kosten die in rekening gebracht worden. Je kan uiteraard nog steeds naar een bankkantoor gaan om een bediende aan het werk te zetten.

Een lening herschrijven wil zeggen dat je een bestaande lopende lening laat omzetten naar een nieuwe lening. Waarom zou je dat doen? Wel, om een lager kostentarief te pakken te krijgen. Bij leningen met hoge bedragen en lange looptijden, zoals een woonlening kan dit zeer interessant zijn. Als je het kostenpercentage naar beneden kan krijgen, dan moet je dat zeker niet nalaten. Het kan je geld besparen en dat geld kan je vrij gebruiken voor andere zaken of sparen. Een andere bank kan je lening herschrijven naar een lager kostentarief. Je kan de lening van de ene bank naar de andere laten oversluiten. Hier betaal je een kost voor, maar dat bedrag is niet de moeite in vergelijking met de lagere afbetaling die je zal hebben.

Leg je dossier voor bij de bank en zij zullen het nodige doen. Ook opnieuw informeren naar jouw financiële status. Want je moet opnieuw bewijzen dat je de lening kan afbetalen. Heb je nog een vaste job en een inkomen waarmee je deze lening kan afbetalen. Als dat in orde is dan zal de bank je graag een voorstel doen. Aarzel niet om dit ook bij andere banken te doen, want het kan zijn dat je daar een beter voorstel krijgt.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De bal ligt in jouw kamp om minder af te betalen door je lening te laten overschrijven. Een andere bank neemt jouw lening over aan lagere tarieven waardoor je minder moet afbetalen per maand. Je kan dit via het internet in gang zetten, de banken hebben allen een uitgebreide website waar je mee aan de slag kan.