Als je enkele kredieten op eenzelfde moment hebt lopen dan heb je ook meerdere afbetalingen lopen. Dat is geen probleem, ware het niet dat je op al die betalingen ook nog eens kosten moet afdragen. Hoeveel die kosten precies zijn hangt af van het bedrag dat je leent en de soort lening. Maar ook bij welke bank je ze hebt afgesloten. De ene bank is de andere niet als het aankomt op kosten, dus daar moet je goed naar kijken. Wat ook interessant kan zijn is hergroeperen van kredieten. Dan ga je alle kredieten samennemen bij één bank en hou je ook maar één afbetaling meer over.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Je hoeft hier niet mee te wachten, want je kan op elke moment je kredieten laten hergroeperen. De makkelijkste manier is via de website van een bank al jouw informatie doorsturen. Maar je kan ook een gesprek aangaan met een bankbediende bij jou in de buurt. Dan kan je onmiddellijk alle documenten van de huidige kredieten voorleggen en kan er een berekening opgemaakt worden. De bank zal je een voorstel doen om alle kredieten bij hun onder te brengen. Je krijgt een nieuw JKP (jaarlijks kosten percentage) voorgesteld en daar kan je even over nadenken. Dat doe je best, want je kan deze handeling ook bij een andere bank doen. Het kan zijn dat je daar nog een beter voorstel krijgt. Hoe lager de kosten zijn hoe minder jij moet afbetalen en dat merk je direct aan je portefeuille. Hou dus wat meer geld over voor andere zaken of om de spaarpot te vullen.

Het is trouwens gewoon mogelijk om kredieten die bij meerdere banken lopen onder te brengen bij één bank. Je moet de huidige kredieten dan afkopen bij de andere banken. Hier betaal je wel een kost voor, maar het verschil dat je terugkrijgt door de lagere afbetaling compenseert dit volledig. Het is dus steeds in jouw voordeel. Al wat je moet doen is bij een bank gaan en daar een voorstel aanvragen. Je zal ook de vraag krijgen om je huidige financiële situatie te laten zien. Je huidige inkomsten moeten nog steeds voldoende zijn bij de hergroepering van de kredieten. De nieuwe bank wil zekerheid dat je de lening kan terugbetalen uiteraard. Als op dat vlak geen veranderingen zijn dan hoef je je geen zorgen te maken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je op deze manier bij enkele banken gaat aankloppen dan heb je op korte termijn enkele goede voorstellen binnen. Op basis van het nieuwe maandbedrag kan je je keuze maken. Zorg dat je een goed vergelijk kan maken en dat je duidelijk weet wat het voorstel precies is. Alle gegevens moeten vermeld zijn, zoals het volledig openstaand bedrag, termijn van afbetaling, kostenpercentage en het maandelijks af te betalen bedrag.