Leningen samenvoegen kan je op elk moment laten uitvoeren. Heb je meer dan een lening lopen dan kan je deze optie overwegen. Het kan je trouwens heel wat geld uitsparen als je dit laat doen, want het kostentarief zal een pak verminderen. Nu betaal je leningen af met verschillende kostenpercentages en verschillende afbetalingen. Dat kan makkelijker, zeker naar jouw administratie toe want dat is niet altijd overzichtelijk. Ga dus aan de slag en laat je leningen samenvoegen. Het kost je niet veel moeite, maar wat je terugkrijgt kan wel zeer interessant zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je op zoek gaat naar een lening dan moet je steeds in het achterhoofd houden dat je zo weinig mogelijk kosten wil betalen. Bij meerdere leningen heb je steeds andere kostenpercentages. Als je dat kan laten samenvoegen naar één lening, met één kostenpercentage dan weet je nu al dat je minder zal moeten afbetalen. Banken verdienen hun geld door die kosten aan te rekenen. Voor het gebruik van een bankkaart betaal je kosten, voor een lening, voor je zichtrekening, online banking. Op alles wil de bank zijn deel winst halen. Maar jij kan hier het verschil maken door niet zomaar een lening af te sluiten zonder eerst naar de kosten te kijken.

Bij elke simulatie of informatie die je via de bank opvraagt zie je JKP staan. Deze afkorting staat voor jaarlijks kosten percentage. Hoe lager je dat percentage kan behouden hoe beter voor jou. Want dan betaal je minder af. Voor een minilening is dat bedrag vrij laag, maar voor een woonlening kan je al denken dat het over een veel hoger bedrag gaat. Let daarom steeds op de voorwaarden en kosten. Alleen op die manier bespaar je geld en hou je dat geld over om in eigen zak te houden.

Ga met al je documenten van je leningen naar een bankkantoor en stel de vraag om de leningen samen te voegen. Ze zullen een berekening maken van wat de openstaande schuld is, maar ze willen ook weten of je de lening wel kan afbetalen. Neem dus ook enkele loonfiches mee van de laatste maanden. Voor een bank blijft het belangrijk om ook op dat moment te zien dat je een vast inkomen hebt. Als dat niet zo is, dan kan je geweigerd worden. Maar als erop dat vlak geen verandering is, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je de verschillende leningen bij meerdere banken hebt lopen dan kunnen die afgekocht worden om onder een andere bank samen te voegen. Je moet hier een kost voor betalen maar die vervalt in het niets als je ziet hoeveel geld je kan besparen door het samenvoegen van leningen. Laat dit dus geen roet in het eten gooien, want je hebt nog steeds alle voordeel.