Het samenvoegen van leningen kan je inderdaad heel wat geld besparen. Zoals je weet betaal je op elke leningen een kostenpercentage. Dat betaal je mee af met de maandelijkse aflossing aan de bank. Mogelijk heb je er nog niet bij stil gestaan, maar deze manier van werken kan beter. Zeker als je meerdere leningen op eenzelfde moment hebt lopen. Denk maar aan een woonlening, autolening en misschien zelf nog een persoonlijke lening. Je kan voor een directe aanpak kiezen en met al je documenten naar een bankkantoor stappen. Zij helpen je graag verder met een berekening en een voorstel om alles onder één lening samen te voegen. Dan heb je maar één afbetaling meer, één kostenpercentage en een lagere maandelijkse aflossing. Klinkt interessant, niet?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ook al zijn je lopende leningen allemaal bij verschillende banken ondergebracht, je kan deze naar één bank laten verhuizen. Je moet hier een kost voor betalen, maar door de lagere aflossing heb je deze zo terug. Staar je hier dus niet blind op en laat het samenvoegen van leningen zeker doorgaan. Ga bij enkele banken horen welk voorstel ze je kunnen doen. Ga niet onmiddellijk in op het eerste en beste aanbod, maar wacht tot je verschillende aanbieders hebt gehoord en maak dan een beslissing. Alleen zo leen je opnieuw aan de beste voorwaarden. Banken willen steeds zoveel mogelijk verdienen, dat is normaal. Maar jouw uitgangshouding moet zijn om zo weinig mogelijk terug te betalen aan een bank.

De bank waar je een voorstel wil verkrijgen zal al je leningen eens bekijken en berekenen wat je mogelijkheden zijn. Zorg ervoor dat je enkele loonfiches meeneemt zodat ze kunnen zien dat je vaste inkomsten hebt. Dat is voor de bank altijd belangrijk, het risico moet zo laag mogelijk blijven. En dat kan alleen als je aantoont dat je een vaste job met vaste inkomsten hebt. Alle lopende leningen zullen bij de berekening aangepast worden naar één lening met één vast kostenpercentage. Hoeveel dat precies zal zijn hangt af van enkele factoren. Het nieuwe JKP zal afhangen van de bank waar je de aanvraag doet. Vergelijk daarom verschillende banken om het laagste JKP te pakken te krijgen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het samenvoegen van leningen ligt dus in de handen van de bank waar je terecht komt. De kosten en de maandelijkse aflossing bepalen zij, maar jij hebt de uiteindelijke beslissing wel. Kies daarom een bank waar de kosten het laagst zijn, want zo betaal je het minst af per maand. Een lening nemen is wel handig, maar als de kosten de pan uit swingen dan moet je er iets aan doen. Samenvoegen van leningen is dan een zeer goed idee. Begin online met het opzoeken naar banken en wacht niet langer.