Banken hebben de laatste jaren heel wat ingezet op een degelijke online website. Je kan als klant al je bankzaken via het internet regelen, overschrijvingen in orde maken, informatie bekomen en simulaties uitvoeren. Voor een nieuwe lening kan dat, maar ook als je leningen wil samenvoegen. Moeilijk is het niet, je hoeft maar enkele gegevens in te voeren en je krijgt al een resultaat te zien. Waarom zou je leningen laten samenvoegen? Net om de kosten te verlagen, maar één afbetaling meer over te hebben en je administratie te vereenvoudigen. Drie goede redenen dus, waar wacht je nog op?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een bankkantoor te gaan om je bankzaken te regelen. Ook al kan je het nog doen. Leningen samenvoegen is een eenvoudige klus, maar je moet de informatie toch goed ontvangen en begrijpen. Een persoonlijk gesprek met een bankbediende kan handig zijn, dus hou die keuze zeker open. Om je leningen te laten samenvoegen moet je alle documenten van de banken er even bijnemen. Hoeveel leen je op dit moment, wat zijn de kostenpercentages en wat is de openstaande schuld? Met deze zaken kan je de simulatie uitvoeren en heb je direct resultaat.

Dat resultaat moet een lagere maandaflossing zijn. Door de leningen bij één bank onder te brengen heb je maar een afbetaling meer, met één kostenpercentage. Als je een simulatie laat uitvoeren bereken dus goed of dit werkelijk zo is. Heb je liever nog een ander resultaat, dan kan je vergelijken met andere banken. Want elke bank wil je graag ontvangen als nieuwe klant. Lopen je leningen bij meerdere banken dan kan je die afkopen en onderbrengen bij een bank. Daar betaal je kosten voor, maar die heb je snel terug door de lagere maandelijkse afbetaling.

Het komt er dus op neer om enkele banken te vergelijken, want ze verschillen allemaal van kosten. Daar kan jij je voordeel uit halen. Het doel moet zijn om voor elke lening, ook als je die laat samenvoegen, om zo weinig mogelijk kosten te betalen. Dat kan dus door een lening samenvoegen simulatie. Door de uitgebreide websites die banken tegenwoordig kan je alles online regelen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het is gebruikelijk bij gezinnen dat er meerdere leningen op eenzelfde moment lopen. Denk maar aan een woonlening, autolening en een persoonlijke lening. Die nemen het budget al volledig op, want je kan maar tot 1/3 van je inkomen spenderen aan leningen. Maar als je drie leningen kan omvormen naar één lening dan weet je nu al dat je minder kosten zal moeten betalen. Laat die kans niet liggen en zorg dat dat zo snel mogelijk in orde is. Gebruikt het internet en de website van de banken op een wijze manier en je zal door een simulatie snel zien wat het verschil kan zijn op je maandelijkse aflossing.