Wat moet je doen om je lening samen te voegen? Dat is vrij eenvoudig en je kan haast alles vanuit je eigen woning in orde maken. Het kan snel gaan, maar het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Zowat alle banken willen je leningen samenvoegen, maar jij moet de juiste bank eruit kiezen. Dat kan je makkelijk doen door volgende stelling in gedachten te houden: als het over leningen gaat, dan moet je de kosten zo laag mogelijk houden. Geen uitzonderingen, want anders betaal je hoge kosten op leningen en dat moet je vermijden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is altijd van toepassing als je in aanraking komt met een bank. Zeker bij de leningen is dit het geval. Want het zijn de kosten die jij moet betalen die ook bepalen of de lening haalbaar is niet. Om een lening samen te voegen krijg je opnieuw te maken met die kosten. Ook al zullen meerderen leningen aangepast worden naar één lening, je zal daar opnieuw kosten moeten betalen. Handig is wel dat alles in jouw handen ligt. De bank, de kosten en de uiteindelijke afbetaling. Jij kan kiezen tussen de vele banken die je een lening willen geven. En dat zijn er heel wat, maar richt je op de banken die je kent en mogelijk dus een goed aanbod kunnen doen.

Via de website of een bankkantoor in je buurt kan je eerst een simulatie laten uitvoeren om de lening te laten samenvoegen. Geef alle informatie door die je hebt van je huidige lopende leningen. Hier gaat het om de duurtijd van de lening, de openstaande schuld en alle andere info. Geef deze in via de online simulator of overhandig ze aan een bankbediende. Op die manier heb je snel een berekening van de nieuwe lening. Al je lopende leningen worden dus onder één lening gebracht. Benieuwd wat het JKP (jaarlijks kosten percentage) zal zijn? Dat merk je zeer snel als je via het internet werkt. De websites van banken bulken van de informatie, maar ook van de tools om berekeningen mee uit te voeren. Niets zo handig dus om vanuit je luie zetel aan de slag te gaan.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ook al lopen al je leningen bij verschillende banken, dan nog kan je ze bij een andere bank laten samenvoegen. Je moet de leningen dan afkopen en hier een kost op betalen. Die kost hangt af van de bank zelf, maar weegt niet op tegen het voordeel dat je krijgt door van meerdere leningen één lening te maken. Want dan daalt je maandelijkse aflossing en dus krijg je dat geld op die manier terug.