Het samenvoegen van een hypotheek en een lening kan je heel wat voordelen opleveren. Ten eerste zal je administratie er een pak minder op worden, maar ook de afbetaling zal lager uitvallen. De maandelijkse aflossing zal lager zijn in vergelijking met de twee leningen apart te behouden en dat moet toch het uitgangspunt zijn als je hypotheek en lening wil samenvoegen. Als je een dienst afneemt bij een bank dan doe je er goed aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dan hou je zelf ook meer geld over voor andere zaken en dat is handig in deze tijden. De facturen en kosten vliegen ons om de oren, dus moet je een goed financieel beleid voeren, ook als gezin.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Om een hypotheek en lening samen te voegen kan je via het internet werken, of naar een bankkantoor gaan. Via de site van een bank kan je enkele simulaties uitvoeren zodat je snel weet hoeveel de afbetaling zal zijn na het samenvoegen van alles. Je dient gewoon alle gegevens in te voeren en je krijgt direct resultaat te zien. Let dan goed op het JKP dat vermeld staat (jaarlijks kosten percentage). Als je de samengevoegde leningen aan de beste voorwaarden wil, dan vergelijk je best enkele banken. Ze verschillen allen op vlak van kosten en daar kan jij je voordeel mee doen.

Je kan ook met al je documenten naar een bankkantoor in de buurt gaan. Aangezien je met twee verschillende zaken zit, hypotheek en lening kan het handiger zijn dit in persoon voor te leggen. Een bankbediende kan je dan verder helpen en een berekening maken van de mogelijkheden. Je zal ook de vraag krijgen hoe het met je huidige inkomsten zit. Het kan zijn dat daar veranderingen zijn, zoals halftijds gaan werken of job verlies. Als er daar geen veranderingen zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken. De bank zal je een nieuw voorstel doen voor de leningen samen te voegen. Je hebt dan nog maar één JKP over en dat scheelt een stuk op de afbetaling.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Heb je de hypotheek en lening bij verschillende banken? Dat is geen probleem want je kan die afkopen en laten overbrengen naar een andere bank. Je zal hier een kost voor moeten betalen, maar deze vervalt in het niets met de lagere afbetaling die je zal hebben na het samenvoegen. Het is dus zaak om zoveel mogelijk aanbieders, banken dus, met mekaar te vergelijken. Al moet je enkele afspraken maken in verschillende bankkantoren, je kan dit zien als een goede oefening met als hoofddoel geld te besparen. Ga niet te snel akkoord met een voorstel, laat het even bezinken en kijk of er nog andere banken een beter voorstel kunnen doen. Dan heb jij de beste deal gesloten en is die nieuwe lening een pak voordeliger.