Het nadeel aan meerdere kredieten te hebben is dat je heel wat administratie hebt. Je hebt bijvoorbeeld drie kredieten op eenzelfde moment lopen. Dan heb je een overeenkomst bij drie verschillende banken. Steeds contracten opgesteld en je moet alles goed bijhouden. Maar wat als je eens wat informatie nodig hebt en je kan het niet direct vinden. Daarom is het samenvoegen van kredieten een goed idee. Niet alleen om maar één contract meer te hebben, ook om de afbetaling naar beneden te krijgen. Het maandelijks te betalen bedrag gaat omlaag als je kredieten laat samenvoegen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je meerdere kredieten hebt lopen, een woonlening, autolening en persoonlijke lening, dan heb je bij drie verschillende banken een contract en ook steeds verschillende afbetalingen. Per afbetaling heb je dan ook een JKP of jaarlijks kosten percentage, enkel voor dat krediet. Dat kan beter, met minder kosten dus. Als je alle kredieten laat samenvoegen dan heb je maar één kostenpercentage meer. Dat is een pak interessanter want dan ben je van die andere kosten vanaf. Je kan een nieuwe bank kiezen, of een van de drie banken waar je al een krediet hebt lopen. Die keuze is volledig aan jou. Je kan een lopende lening afkopen bij de ene bank en laten onderbrengen bij een andere. Je moet die lening dan afkopen, daar komt een kost voor in rekening. Maar die kost valt zeer goed mee in vergelijking met de lagere afbetaling die je zal hebben. Het verschil heb je op korte termijn terug, dat maakt het dus zeer interessant.

Zoek via de website van een bank hoe je een simulatie kan uitvoeren voor het samenvoegen van kredieten. Dat is gratis en geheel vrijblijvend. Maar op die manier weet je wel hoeveel de nieuwe lening je zal kosten. De maandelijkse afbetaling krijg je direct als resultaat en je ziet het JKP (jaarlijks kosten percentage) er ook meteen bij staan. Heb je een voorstel voor je staan? En is de maandelijkse aflossing lager dan wat je nu moet betalen? Goed zo, maar het kan nog beter! Door de banken te gaan vergelijken. Want die kunnen nogal verschillen op vlak van kosten. Het is dus zaak voor jou om andere banken op te zoeken en daar ook een simulatie uit te voeren. Van zodra je de bank hebt gevonden met de laagste kosten kan je de aanvraag in gang zetten.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Laat je dus niet te snel verleiden door het eerste aanbod. Ga door tot je aan de beste voorwaarden kan lenen. De kosten die je moet betalen aan een bank zijn hun winsten. Laat het niet zover komen en zorg dat je zelf wat meer geld kan overhouden. Dat geld kan je aan andere zaken besteden of sparen.