Het samenvoegen van leningen is inderdaad voor iedereen interessant die meerdere leningen op eenzelfde moment heeft lopen. Dat kan gaan over een woonlening, persoonlijke lening, autolening, doorlopend krediet en nog vele andere. Al deze leningen bij verschillende banken afnemen is op zich geen probleem. Wel de administratie errond en de verschillende afbetalingen die je hebt. Dat kan voor lastige situaties zorgen. En dat kan gelukkig anders. Namelijk het samenvoegen van leningen is hier de oplossing.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Hoe kan je dat het makkelijks in orde laten maken? Je kan ervoor kiezen om naar een bankkantoor in de buurt te gaan. Dat is misschien wel het makkelijkst omdat je dan alle documenten van je huidige leningen kan meenemen. Het snelst is natuurlijk via het internet. Alle banken hebben nu toch een uitgebreide website waar je simulaties op kan laten uitvoeren. Op die manier weet je ook snel hoeveel de nieuwe afbetaling zal zijn. Als je leningen wil laten samenvoegen dan moet je goed letten op het nieuwe JKP (jaarlijks kosten percentage) dat je voorgesteld krijgt. Daar moet je eens goed over nadenken, want het kan zijn dat een andere bank je gewoon betere voorwaarden kan voorleggen. Dan is het zaak om niet te snel een voorstel te ondertekenen, maar even de kat uit de boom te kijken. Op die manier heb je voor jezelf nog de nodige ruimte om te beslissen. Het gaat tenslotte toch over heel wat geld.

Het samenvoegen van leningen kan dus makkelijk gedaan worden, via een kantoor of via de site van een bank. Laat je eerste enkele voorstellen maken en maak dan de beslissing. Je moet je vooral richten op de laagste kosten die je kan krijgen. De kosten maken de banken rijk, maar jij moet ze altijd wel betalen. Zorg er dus voor dat je zo weinig mogelijk kosten op een lening moet betalen. Vergelijk zoveel mogelijk banken, op die manier krijg je een goed overzicht van het aanbod. Op enkele dagen tijd heb je wel een goed overzicht en kan je een beslissing maken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het grote voordeel van het samenvoegen van leningen is dat je heel wat minder zal moeten afbetalen. Aangezien je maar één lening meer hebt, heb je ook maar één kostenpercentage meer. Dat scheelt een hoop op een maand tijd. Het is dus zeker interessant als je meerdere leningen hebt lopen, ook al zijn die bij verschillende banken. Je kan de leningen dan afkopen. Hier betaal je een kost voor, maar die win je zo terug door het lagere maandbedrag dat je hebt na het samenvoegen. Neem er even de tijd voor uit en ga dan aan de slag met alles in orde te maken. Zoek een nieuwe bank uit of neem een van de banken waar je nu al aangesloten bent.