Leningen afsluiten is zeer makkelijk geworden. Dankzij de talrijke toepassingen via het internet, apps en zelfs in bankkantoren is een lening zo afgerond. Maar verschillende leningen hebben kan er wel voor zorgen dat je met meerdere afbetalingen zit en verschillende kosten moet betalen. Dat kan beter, want al die kosten moet jij betalen en dat bedrag kan naar beneden. Het oversluiten van een lening is hier de oplossing. Hoe zit dat allemaal in mekaar? Dat ontdek je in dit artikel.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het oversluiten van een lening moet je uiteraard bij een bank regelen. Je kan hiervoor een bank nemen waar je al een lening hebt lopen, of een nieuwe bank kiezen. Er is heel wat keuze, dus daar ben je al even zoet mee. Van zodra je een voorkeur hebt, kan je naar de bank stappen en vragen om jouw situatie eens te bekijken. Neem alle documenten mee of als je via de site van de bank gaat, stuur alles gewoon door. Van zodra alle gegevens zijn aangekomen zal jouw aanvraag bekeken worden. Hoeveel leningen heb je lopen, wat zijn de kostenpercentages en hoeveel inkomsten heb je nog op dat moment. Want ook daar zal de bank opnieuw naar vragen. Daar kan verandering in gekomen zijn vanaf dat de leningen zijn beginnen lopen, tot nu. Bijvoorbeeld minder uren gaan werken of een van de partners tijdelijk zonder job.

Voor een bank is het steeds belangrijk om een klant te hebben met laag risico. Dat wil zeggen dat ze een nieuwe lening zonder problemen kunnen afbetalen. Daarvoor heb je een vaste job nodig en natuurlijk geen andere schulden. Ook bij het oversluiten van een lening kan je dus deze vraag krijgen. Als er op dit vlak geen veranderingen zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Door het oversluiten van een lening hou je dus maar één kostenpercentage (JKP) meer over. Op die manier betaal je aanzienlijk minder kosten op een lening. Je kan lopende lening bij een bank afkopen om ze naar een andere bank over te brengen. Hier betaal je wel een kost voor, maar het voordeel is dat je je dat wel terugkrijgt door maar één lening meer over te houden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je een voorstel van een bank hebt kan je dus erover nadenken om je leningen te laten oversluiten. Ga hier niet te snel te werk, want een andere bank kan een beter voorstel doen. Het gaat allemaal om de kosten die je moet betalen bij een bank, hoe lager die zijn hoe meer voordeel jij eruit haalt. Doe dus deze handeling bij meerdere banken en kies voor het voorstel met de laagste kosten. Van zodra je die gevonden hebt kan je de aanvraag indienen en heb je binnenkort maar één lening bij één bank meer over. De administratie zal er ook eenvoudiger op worden, nog een voordeel voor veel mensen.