Tegenwoordig zien we de facturen en kosten sneller komen dan we zouden willen. We hebben de inkomsten nodig om dit allemaal te blijven betalen. Op een krediet kan je ook besparen, maar je weet misschien niet hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel. Door te kiezen voor een krediet oversluiten kan je meerdere kredieten laten aanpassen naar één krediet. Op die manier heb je maar één maandelijkse afbetaling meer en ook maar één JKP (jaarlijks kosten percentage). Als je dit doet zie je de kosten een pak dalen en betaal je minder af per maand. Interessant, toch?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Je hebt op dit moment meerdere kredieten lopen? Bijvoorbeeld een woonlening, autolening en persoonlijke lening. Dat lukt allemaal wel om af te betalen, maar de administratie errond is niet eenvoudig te noemen. Veel paperassen om bij te houden. Dat kan gelukkig beter. Als je verschillende krediet hebt lopen op eenzelfde moment dan kan je ervoor kiezen om deze te oversluiten. Dat wil zeggen dat je alle kredieten onderbrengt bij een bank en dat je maar één afbetaling meer hebt. Veel handiger en de kosten zijn aanzienlijk lager.

Nu betaal je op elke lening een kosten percentage. Dat bedrag ligt dus hoger dan één kost voor één lening. Laat een berekening maken in een bankkantoor of stuur alles door via de website van een bank. Alle gegevens van je huidige leningen hebben ze nodig. Je zal dan snel een antwoord krijgen en een voorstel zien om de kredieten samen te voegen. Ga niet te snel akkoord met het eerste voorstel. Wacht af tot andere banken ook van zich laten horen, dan kan je goed vergelijken en de aanbieder kiezen met het beste voorstel. Want alleen dan betaal je minder af per maand en dat moet het doel uiteindelijke wel zijn.

Als je een krediet wil overzetten naar een andere bank, dan gaat dat niet zomaar. De bank zal je hiervoor kosten aanrekenen. Hoeveel dat precies is hangt af van de soort lening en de openstaande schuld. Maar het zal nog steeds interessant zijn om dit te doen, want door het oversluiten van kredieten kan je nog steeds meer voordeel behalen. Laat dus ook berekenen hoeveel je zal moeten betalen om de kredieten over te zetten. Op lange termijn heb je dit bedrag zo terug dat het nog steeds voordelig voor je uitkomt.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Dus stap naar enkele bankkantoren in de buurt en neem alle informatie over je huidige kredieten mee. Stel de vraag of ze een voorstel kunnen doen om je leningen te oversluiten en bekijk welk aanbod je krijgt. Vergelijk zoveel mogelijk aanbieders, zodat je aan de laagste kosten een nieuw krediet kan afsluiten. De administratie zal een pak eenvoudiger worden en maandelijks kan je meer spaargeld overhouden. Een win-win situatie voor jezelf en je portefeuille.