Een bestaande lening, daar heb je geen omkijken meer naar. De afbetaling loopt en je hoeft je geen zorgen meer te maken. Maar als er meerdere leningen zijn, dan kan het wel interessant zijn om dit eens onder de loep te houden. Als je een bestaande lening laat oversluiten dan kan je besparen op de kosten die je moet betalen. Je zet alle leningen dan om naar één lening bij één bank. Het verschil is dan dat de administratie vereenvoudigd en dat de kosten dalen. Hoe zit dat allemaal in mekaar?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Elke dienst die je afneemt bij een bank, daar moet je kosten op betalen. Dat kan gaan over een zichtrekening, bankkaart, kredietkaart en uiteraard leningen. Hoeveel die kosten bedragen hangt af van de bank. Als het gaat over leningen dan speelt ook de soort en het bedrag mee. En zeker als je dan meerdere bestaande leningen hebt. Wat je dan het best kan doen is via de site van een bank of in een bankkantoor naar keuze een simulatie laten opstellen om de leningen te laten oversluiten. Op die manier heb je nog één lening over, met één afbetaling en één JKP (jaarlijks kosten percentage). Dat moet ervoor zorgen dat de kosten lager komen te liggen en de afbetaling dus ook draaglijker is.

Want de kosten vliegen ons om de oren. Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt de laatste jaren, elke maand lijken er wel facturen bij te komen. Het is dus belangrijk je maandelijks budget zo goed mogelijk op orde te houden en dat doe je door de kosten zo laag mogelijk te houden. Je hebt de banken voor het kiezen, want je kan dit bij een nieuwe bank laten uitvoeren. Of een bank kiezen waarbij je al een lening hebt lopen. Een simulatie is gratis en vrijblijvend, je hoeft dus niet in te gaan op het eerste voorstel. Blijf verder zoeken tot je een aanbod hebt gevonden met de laagste kosten. Alleen dan heb je een goede deal gevonden.

Je hebt het dus volledig in eigen handen, maar het is wel belangrijk er zo snel mogelijk werk van te maken. Met meerdere leningen zoals een woonkrediet, persoonlijke en autolening heb je drie verschillende afbetalingen. Dat kan vereenvoudigd worden door een bank te kiezen om alles in onder te brengen. Je kan de bestaande leningen dan afkopen. Uiteraard moet je hiervoor kosten betalen, maar dat weegt niet op tegen het voordeel dat je krijgt door één afbetaling met lager kostenpercentage.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Maak het jezelf dus makkelijk, vooral financieel dan en zorg dat je van meerdere leningen vanaf kunt geraken. Door bestaande lening te oversluiten heb je dat zo voor mekaar. De banken zijn steeds geïnteresseerd om jou als nieuwe klant te ontvangen. Neem je gegevens over je leningen mee en ga het gesprek aan met een bankbediende.