Het kan inderdaad, door een lening te laten herzien kan je geld besparen. Banken zullen het je niet snel zelf vertellen, maar als je er wat meer over opzoekt dan heb je snel de nodige informatie. Een lening die al even loopt en waar je eigenlijk niet meer naar omkijkt is de moeite waard om toch eens te herbekijken. Net omdat de afbetaling al even aan de gang is, maakt het des te interessanter. Het kostenpercentage kan nogal verschillen tussen de dag dat je de lening afsloot en nu. Een lening herzien is dus interessant voor iedereen die wat minder wil afbetalen en wil besparen op de kosten van de leningen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een lening herzien is bij elke vorm van lening interessant. Maar we nemen er even een voorbeeld van een woonlening bij. Een huis kopen is een dure investering, maar wel eentje die de moeite waard is. Heb je in de voorbij 5 jaar een huis aangekocht en een lening hiervoor afgesloten? Dan zal je gemerkt hebben dat de rentevoet de laatste jaren enorm gezakt is. Ook al gaat het maar over een verschil na de komma, dat kan op een looptijd van gemiddeld 25 jaar over heel veel geld gaan. En net daarom is een lening herzien zo interessant. Dat wil zeggen dat het openstaand bedrag herbekeken zal worden met de rentevoeten op dat moment. Je krijgt dus als het ware een nieuwe lening, voor hetzelfde doel maar met een lager kostenpercentage.

Het spreekt voor zich dat het maar interessant is als de rente nu lager staat dan op het moment van aanvraag. In omgekeerde volgorde zou deze oefening nutteloos zijn. Maar vooral bij woningen is het dus zeer interessant om te onderzoeken. Ook al moet je dan kosten betalen voor de notaris en dergelijke, aangezien het bedrag zo groot is blijft het de moeite waard. Heb je nog andere soorten leningen, dan kan je die ook laten herzien uiteraard. Je bent vrij dit aan een bank na te vragen. Ze zullen jouw dossier en aanvraag bekijken en een eerlijk antwoord geven. Als de kosten kunnen verlaagd worden en je minder dient af te betalen dan is het steeds de moeite waard.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

En handig is dat je zelf de keuze kan maken van bank. Je kan bij de bank terecht waar je lening nu loopt, of een nieuwe bank kiezen. Een lening herzien kan op elk moment dat jij het wenst. Om van daaruit te zien of het interessant is, naar kosten toe en verdere afbetaling. Stuur je aanvraag via de website van een bank door of stap rechtstreeks naar een bankkantoor. Via het internet is het tegenwoordig makkelijk om in contact te komen met een bank. De gehele dienstverlening is ook meer via de website gericht dan in een kantoor.