Een herfinanciering van een hypothecaire lening is iets wat je zeker moet onderzoeken. De mogelijkheden zijn er, de banken ontvangen je graag als nieuwe klant. Of het voor jou interessant is kan je in dit artikel onderzoeken. Een hypothecaire lening gaat steeds over een groot bedrag. Een woning kopen is een grote investering tegenwoordig, des te meer is het de moeite om te bekijken of een herfinanciering een mogelijkheid is. Neem dit artikel volledig door en kom er alles over te weten.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Voor veel mensen is een woning kopen een grote investering, de huizen worden duurder en je moet een aardig centje in je spaarpot zitten hebben vooraleer banken met je willen praten. Er is steeds een deel eigen kapitaal nodig als je een huis wil kopen. Het is daarom belangrijk om een bank en lening te kiezen die het meest voordelig is voor jou. Dat wil zeggen waar de kosten het laagste zijn. Dat kan je in eerste instantie vergelijken via de websites van de banken. Daar staan de nodige simulatie tools op. Het is maar een kwestie van enkele gegevens in te voeren en je hebt al een resultaat voor je staan.

Om een hypothecaire lening te herfinancieren vraag je eigenlijk aan een bank om je huidige lening te herbekijken. De huidige lening kan al enkele jaren lopen en je merkt nu dat de kostenpercentages lager staan dan destijds. Dus dat wil zeggen als je de lening vandaag zou aanvragen, dat je minder kosten moet betalen voor hetzelfde bedrag te lenen. Dat wil je uiteraard op elke moment kunnen. Daarom geven banken je de optie om een herfinanciering van een hypothecaire lening te bekomen. Stap naar je huidige bank of een andere bank en leg ze de vraag voor. Aangezien je met een woonlening zit heb je een duurtijd van gemiddeld 25 jaar. Zelfs als zit je al halfweg deze lening, dan nog is het interessant deze stap te zetten. De verschillen in de kostenpercentages enkele jaren terug en nu zijn aanzienlijk. Het verschil in euro’s kan daarom over grote bedragen gaan.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een herfinanciering van een hypothecaire lening kan mogelijk een nieuw bezoek aan de notaris met zich meebrengen. Je dient dan opnieuw kosten te betalen hiervoor, maar die wegen niet op tegen het bedrag dat je zal besparen door de herfinanciering. Het is een kleine investering die je moet maken om er op termijn heel wat meer geld uit te halen. Het doel is dat je minder moet afbetalen maandelijks. En met een herfinanciering kan dat verschil groot zijn. Neem alle documenten van je huidige woonlening mee naar de bank en laat ze bekijken wat mogelijk is. Vraag een volledige simulatie, zodat je duidelijk weet welke kosten je moet betalen en hoeveel je nieuwe maandelijkse afbetaling zal zijn. Vergelijk zoveel mogelijk banken om tot het beste aanbod te komen.