Heb je op dit moment verschillende kredieten lopen, dan is dit artikel mogelijk zeer interessant voor je. Door kredieten te hergroeperen kan je namelijk op de kosten ervan besparen en dat maakt het voordelig voor jou. Je bent steeds vrij om hiervoor te informeren bij eender welke bank. Want je kan dit bij een bank waar je al een lening hebt lopen of een nieuwe bank laten in orde maken. Laat het voor je berekenen of ga via de website van een bank. Beide manieren zijn goed om de hergroepering van je kredieten in orde te laten maken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als je dus meerdere kredieten hebt lopen, zoals een woonlening, autolening of persoonlijke lening dan kan het zeer interessant zijn deze te laten hergroeperen. Dan breng je alle kredieten bij één bank en heb je ook maar één maandelijkse afbetaling meer. Aan de slag hiermee dus. Want hoe langer je wacht hoe meer kosten je moet blijven betalen. Neem alle documenten die je nu hebt van je leningen bij mekaar en ga ermee naar een bankkantoor. Of werk via de website van een bank, daar kan je ook alles doorsturen. Banken hebben de laatste jaren heel wat ingezet op het online gebruik van hun diensten door een uitgebreide website, online banking en apps. De info van je huidige kredieten zullen bij verschillende banken zijn. Je moet dus de keuze maken om alles bij één bank onder te brengen. Dat kan al een bestaande bank zijn, of een nieuwe waar je nog geen diensten hebt lopen. Die keuze is aan jou.

Het is dus wel de bedoeling de juiste keuze te maken, op die manier betaal je de laagste kosten. Dus je moet de banken vergelijken in hun aanbod. De kosten moeten voor jou zo laag mogelijk blijven. In een bankkantoor kunnen ze direct voor je berekenen hoeveel die kosten zullen zijn. Je krijgt dan ook te horen hoeveel de maandelijkse aflossing zal bedragen. Dat bedrag zal lager liggen dan wat je nu moet betalen aan alle verschillende kredieten samen. Logisch, want je moet maar één JKP (jaarlijks kosten percentage) meer betalen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het kan zijn dat de bank opnieuw wil weten wat jouw financiële situatie is. Heb je nog voldoende inkomsten op het moment van hergroepering kredieten om dit allemaal af te betalen? Een lening die al even loopt en waar de afbetaling steeds tijdig is, daar zal de bank geen vragen rond stellen. Maar als je alles wil hergroeperen en er is mogelijk een verandering van job dan wil de bank dat wel weten. Het kan zijn dat je minder werkuren presteert of dat je partner even zonder job zit. Dan kan de bank weigerachtig zijn. Maar als daar geen veranderingen in zijn dan hoef je geen problemen te verwachten. Ga dus aan de slag door enkele banken met mekaar te vergelijken. Laat jouw kredieten hergroeperen en je zal maandelijks een heus bedrag minder moeten afbetalen.