Leningen hebben we nodig om een aankoop te doen waarvan het bedrag te hoog is. Je hebt niet voldoende spaarcenten of je wil niets van je spaargeld gebruiken. Dus je gaat op zoek naar een lening waarmee je een woning kan kopen, een auto of iets anders. De bank wil eerst weten of je de lening wel aankan, je hebt dus een inkomen nodig waarmee je de maandelijkse afbetaling kan betalen. De aankoop is gelukt en de lening loopt nu al even, maar je merkt dat de kosten voor dezelfde lening op dit moment een stuk lager zijn. Mocht je de lening nu dus aanvragen dan zou je minder moeten afbetalen. Een goede oplossing hiervoor is de lening herschrijven. Je gaat dus opnieuw met de bank rond de tafel zitten voor een vernieuwing van deze lening.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het is maar normaal dat je de laagste kosten wil betalen voor een lening. Het JKP of jaarlijks kosten percentage geeft aan hoeveel de kosten kunnen bedragen. Door zoveel mogelijk aanbieders of banken te vergelijken kan je de lening vinden met het beste aanbod en laagste kosten. Je hoeft je dus niet blind te staren op één bank of je vaste huisbank. Er zijn heel wat banken in ons land en ze doen allemaal hetzelfde, diensten verlenen zoals zichtrekeningen, bankkaarten voorzien en uiteraard leningen. Maar daar hoort ook leningen herschrijven bij en dat moet je zeker eens onderzoeken.

Als je meerdere leningen hebt lopen, een woonlening en autolening bijvoorbeeld, dan is het herschrijven ervan zeker interessant. Want dan worden de leningen samengenomen tot één lening en heb je ook maar één afbetaling meer. De administratie wordt eenvoudiger en het kostenpercentage daalt. Op die manier betaal je minder af per maand. Neem dus alle informatie die je hebt en ga ermee naar een bankkantoor. Of via de website van een bank kan je ook met iemand in contact komen. Zij bekijken je situatie en geven je een berekening voor het herschrijven van je lening.

Je kan opnieuw de vraag krijgen om je inkomsten voor te leggen. Aangezien het eigenlijk gaat om het opstellen van een nieuwe lening. De bank wil dan opnieuw de zekerheid dat je de afbetaling aankan. Zeker als het gaat over een nieuwe bank, want zij kennen je niet en elke nieuwe klant moet een zo klein mogelijk risico zijn. Je hebt dus een vast inkomen nodig en als je samen met je partner leent moet je ook zijn of haar gegevens doorsturen. Is er een verandering op vlak van inkomsten door een ontslag, of tijdelijk minder werkuren dan moet je dit ook doorgeven natuurlijk. De bank zal alles berekenen en bekijken wat mogelijk is voor jou.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ga hiermee dus aan de slag en mogelijk heb je binnenkort een lening die je maandelijks minder kost. Een lening herschrijven kan je bij eender welke bank laten uitvoeren. Informeer je goed en vergelijk zoveel mogelijk.