Meerdere kredieten op eenzelfde moment hebben, het is niet meer dan normaal. Je koopt immers op verschillende momenten een huis, een auto en nog iets anders op krediet. Maar al die kredieten brengen ook heel wat administratie met zich mee en dat kan beter. Zeker als we naar de kosten ervan kijken. Op elk krediet betaal je een bepaald percentage kosten. Wat zou er nog gebeuren mocht je die kredieten hergroeperen? Dan valt alles onder één krediet en heb je maar één JKP (jaarlijks kosten percentage) meer. Dat zou betekenen dat je minder moet afbetalen per maand. Lijkt dat interessant voor je?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De kosten stijgen jaarlijks, we moeten almaar meer betalen voor diensten en producten. Ook al krijgen we een indexering op ons loon, het geeft een wrang gevoel. Voor aankopen zoals een huis of auto, moeten we steeds langs de bank passeren. Zij kunnen ons het geld voorschieten, ook al betalen we het terug met de nodige kosten erbovenop. Hergroeperen van kredieten kan ervoor zorgen dat de kosten dus naar omlaag gaan en dat het maandelijks bedrag ook daalt. Hoeveel dat precies zal zijn kan je via een berekening of simulatie zien. Je kan daarvoor naar een bankkantoor of via de website van een bank kan je ook simulaties uitvoeren. Ook al heb je verschillende soorten leningen bij verschillende banken, dan nog kan je de kredieten hergroeperen.

Om een krediet van de ene bank naar de andere over te zetten moet je helaas wel kosten betalen. Het tarief van die kosten hangt af van de bank, dus daarvoor kan je informeren. Sowieso is het voordelig voor jou, want als de kredieten gehergroepeerd zijn zal je de kosten terugverdienen door het bedrag dat je minder moet afbetalen. Zorg dus dat je alle gegevens bij je hebt van je huidige kredieten mocht je aan deze stap willen beginnen. De banken zullen je graag zien komen, in principe komt het erop neer dat je een nieuwe lening start. Maar je neemt de bestaande leningen als basis. De bank zal bekijken wat de openstaande schuld is, hoelang je nog moet afbetalen en hoeveel je maandelijks aankan.

Bij het hergroeperen van kredieten moet je dus opnieuw aantonen dat je afbetaling aankan. Zorg er dus voor dat je bewijzen kan voorleggen van inkomsten in loondienst of zelfstandig. Dan kan de bank berekenen wat je mogelijkheden zijn. Bij elke klant mag het risico niet te groot zijn, anders haakt een bank af als ze merken dat je problemen zou krijgen met de afbetaling.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als er op vlak van inkomsten geen veranderingen zijn dan hoef je je geen zorgen te maken. De bank zal dit dan ook niet vermelden en je een voorstel doen voor het hergroeperen van kredieten. Dus wie weet heb jij binnenkort maar één afbetaling meer en kan je genieten van een lager kostenpercentage.