Heb je ook al zitten denken dat verschillende leningen je eigenlijk veel geld kosten? Op elke lening moet je uiteraard kosten betalen. Het is maar normaal zou je denken, want de bank geeft je toch deze dienst niet zomaar. Uiteraard is het wel zo dat je kan besparen op de kosten. Nog voor je denk aan leningen samenvoegen moet je voor elke lening die je afsluit er steeds voor zorgen dat je de laagste kosten hebt. Dankzij de simulatie tools op websites van banken kan je dit allemaal gratis en vrijblijvend berekenen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Want banken zetten nu al enkele jaren volop in om hun klanten een betere dienstverlening te geven via het internet. De websites staan boordevol informatie, we gebruiken online banking nu al enige tijd en de apps op onze smartphone doen ook al heel wat. Dus wat willen we nog meer? Leningen samenvoegen om lagere kosten te betalen natuurlijk. Heel wat gezinnen in België hebben een autolening, woonlening en soms nog een persoonlijke lening op eenzelfde moment lopen. Dat kan zonder problemen als je voldoende inkomsten hebt, maar met de andere maandelijkse uitgaven die we allemaal hebben kan het soms wat nipt worden op financieel vlak. Je kan dit zelf aanpakken door een bank te kiezen die jouw leningen kan samenvoegen. Dat kan een bank zijn waar je al een lening hebt, of een nieuwe bank naar keuze.

Uiteindelijk komt het erop neer dat ze een nieuwe lening voor je zullen opmaken, maar de basis is de bestaande leningen en de openstaande schuld die je nog hebt. Dat gaan ze in een nieuw jasje gieten en normaal gezien moet je dan lagere kosten hebben. Het JKP of jaarlijks kosten percentage op drie leningen of op één lening, dat maakt een heus verschil. Heb je de leningen ook bij verschillende banken en wil je die bij een andere bank onderbrengen? Geen probleem uiteraard, je dient hier uiteraard ook kosten op te betalen. Een bank zou een bank niet zijn mocht je geen kosten moeten betalen op een dienst. Het gaat dan wel over geld, maar de bank voorziet hier in een stuk gemak voor jou. Jij kan een huis of auto kopen terwijl de bank het geld voorschiet.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Neem dus alle gegevens van je huidige leningen en voer die in via de website van de bank of ga naar een bankkantoor voor een persoonlijk gesprek. De uitkomst moet een berekening zijn waarbij je ziet dat je de verdere afbetaling kan doen met één bedrag en dat er nog maar een JKP (jaarlijks kosten percentage) overblijft. Dat moet resulteren in een lager maandelijks bedrag in zijn totaal. Nu kan je nog lager gaan, door naar andere banken te gaan. Want op vlak van kosten kunnen ze nogal verschillen en dat verschil zal jij zien in je portefeuille. Ga vandaag nog aan de slag met het zoeken van een geschikte bank om jouw leningen samen te voegen.