Geld optimaliseren, het lijkt een gekke term. Maar als je weet dat je minder kosten moet afbetalen na het samenvoegen van leningen, dan ben je wel geïnteresseerd denken we? Want als het gaat over meer geld overhouden in onze eigen portefeuille, dan laten we die kans beter niet liggen. En dat kan je eigenlijk altijd zelf doen, door banken te vergelijken en goed de kosten te bekijken die je moet betalen op diensten. Ook voor leningen is dit het geval. Kijk maar naar het JKP (jaarlijks kosten percentage) dat je moet betalen op een autolening of woonlening. Bij elke informatie of simulatie van een lening is de bank verplicht om de kosten erbij te vermelden.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Op die manier weet elke potentiële klant hoeveel een lening zal kosten. En je kan dan ook meteen banken en leningen vergelijken. Hoe lager de kosten hoe meer voordeel jij hebt, dus aarzel niet om verder te kijken dan alleen je huisbank. Want bij veel mensen blijft een bank vaak onveranderd. Je neemt de rekening die je ouders ooit voor jou hebben geopend over en je verlaat de bank niet meer. Maar eigenlijk zou je hier dikwijls naar moeten kijken en vergelijken. Banken leven van de kosten die ze aan klanten aanrekenen, maar door te vergelijken en over te stappen naar een bank met lagere kosten kan je dus heel wat geld besparen.

Het samenvoegen van leningen is dus ook iets wat elke bank voor je kan doen. Het is niets nieuws, maar mogelijk wel voor jou. Je hebt meerdere leningen op eenzelfde moment lopen en dat is niet altijd even handig. De administratie is voor jou en je ziet maandelijks verschillende bedragen van je rekening gaan. Soms heb je er geen overzicht meer over en bij een maand waar je veel uitgaven hebt moet je dan ook rekening houden met de afbetaling van die leningen. Na het samenvoegen van de leningen hou je maar één afbetaling meer over en dat vereenvoudigt alles direct.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Neem alle informatie die je over je leningen hebt samen en ga ermee naar een bankkantoor. Of via de website van de bank kan je ook alles doorsturen. Van zodra alle info bij de bank is aangekomen gaan ze voor je aan de slag. Ze berekenen wat er mogelijk is. Je hebt natuurlijk nog een bewijs nodig van je inkomsten. De bank zal opnieuw willen zien dat je de afbetaling aankan. Door enkele loonfiches over te maken zal de bank zien dat op dit vlak alles in orde is. Het samenvoegen van leningen is een niet zo ingewikkelde procedure. Behalve als je de leningen bij verschillende banken hebt lopen. Je kan die leningen dan afkopen bij de ene bank en laten onderbrengen bij een andere. Hier betaal je wel kosten voor, maar die wegen niet op tegen het voordeel dat je krijgt door de lagere afbetaling.