Het samenvoegen van kredieten is uiteraard een goed idee. Als je verschillende kredieten op eenzelfde moment hebt lopen dan betaal je immers verschillende kosten hierop. Het JKP of jaarlijks kosten percentage is bij elke bank anders, dat kan je met een handige simulatie bekijken. Maar als je kredieten wil samenvoegen dat krijg je hier opnieuw mee te maken. Ook al lijkt de afbetaling dan een hoger bedrag, als je alles goed uitrekent dan zal je merken dat je minder moet afbetalen en dat de kosten ook lager liggen. Hoe zit dat allemaal in mekaar?

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Je kan bij eender welke bank kredieten samenvoegen. Dat kan een bank zijn waar je al een krediet hebt lopen of een andere bank. Die keuze is volledig aan jou. Wat ook belangrijk is, is de kosten die de bank je hiervoor zal aanrekenen. Deze zouden normaal lager moeten uitkomen dan verschillende leningen te hebben. Stel dat je op moment van aanvraag een woonlening en autolening hebt lopen. Dat is al de moeite om eens te informeren om deze te laten samenvoegen. Dat kan via de website van een bank of een via een bankkantoor in de buurt. Neem alle gegevens die je kan vinden over de kredieten bij mekaar en stuur het door naar de bank. Zij zullen het nakijken en met een voorstel komen om de kredieten samen te voegen.

Als je een voorstel ontvangt van een bank dan moet je eens kijken naar de kosten die ze aanrekenen. Liggen deze lager dan wat je nu moet betalen? Goed zo. Maar zijn ze de laagste die je kan vinden? Daarvoor moet je meerdere banken met mekaar vergelijken. Dat kan je makkelijk en snel doen via het internet. Elke bank heeft tegenwoordig een uitgebreide website waar je krediet simulaties kan uitvoeren. Ook als het gaat om kredieten samenvoegen. Blijf vergelijken tot je de laagste kosten hebt gevonden. Alleen zo kom je uit op het beste voorstel en dat is een voorstel waar jij het minste moet afbetalen.

Als je met een nieuwe bank in contact komt zullen zij eerst willen weten wie je bent en wat je inkomsten zijn. Op die manier zien ze of je het nieuwe krediet wel kan afbetalen. Zorg dus dat je enkele loonfiches van de laatste maanden hebt. Die bevatten alle nodige informatie van je werkgever, contract en inkomsten per maand. Voor een bank is het altijd belangrijk om te dat ze een klant aannemen die een laag risico bevat. Zodat de afbetaling zeker zonder moeite blijft gaan.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ga hier dus mee aan de slag als je meerdere kredieten hebt lopen. Die kunnen bij verschillende banken zitten, dat is geen probleem. De nieuwe bank neemt deze over. Om een krediet van bank te doen veranderen zal je wel een kost moeten betalen. Hoeveel dat precies is, dat krijg je te horen bij de bank waar je het krediet wil verhuizen.