Banken hebben al enige tijd de weg van het internet gevonden. Het is een handige manier om heel wat mensen aan te spreken en nieuwe klanten te werven. Maar ook bestaande klanten hebben er heel wat voordelen bij. Dankzij de handige apps en online banking doen we tegenwoordig al onze bankzaken vanuit ons eigen huis. Enkel voor informatie, en dan nog, gaan we naar een bankkantoor. Er zijn nu zelfs banken die gesprekken voeren via Skype, zodat je makkelijk thuis kan blijven. Als je met enkele leningen zit dan kan je ook een bank zoeken die deze wil samenvoegen. Op die manier hou je maar één lening meer over en betaal je maandelijks zelfs minder af.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ook voor een gewone lening kan je een simulatie uitvoeren. Dat kan via de website van de bank. Je hoeft maar enkele gegevens in te voeren en je bent er al klaar mee. Je ziet een resultaat verschijnen waarbij je de maandelijkse aflossing ziet en de kosten die je daarop moet betalen. Handiger kan niet. Het JKP of jaarlijks kosten percentage moet er steeds bij vermeld staan, dat zijn banken verplicht. Ook om leningen samen te voegen heb je dus een mogelijkheid om een simulatie uit te voeren. Dat kan via de website van eender welke bank, je kan eentje nemen waar al een lening loopt of een nieuwe kiezen.

Daarvoor heb je dus enkele gegevens nodig, zoals de looptijd van de huidige leningen en de openstaande schuld. Als je naar een nieuwe bank stapt dan kan je de vraag krijgen wat jouw inkomsten op dat moment zijn. Zij willen zien wat je kan betalen en dus of een nieuwe samengevoegde lening wel kan. Als er op dat vlak nog geen aanpassingen zijn geweest dan hoef je je geen zorgen te maken uiteraard. Zoek enkele loonfiches van de laatste maanden bij mekaar en overhandig die aan de bank. Daar staan alle nodige gegevens op zodat ze alles van je job kunnen natrekken.

Het voordeel van een leningen samenvoegen simulatie is dat je direct ziet hoeveel de afbetaling per maand zal zijn. En dat bedrag zal lager uitkomen dan de verschillende leningen die je nu hebt lopen. Net omdat je maar één kostenpercentage meer hebt. Dat maakt een duidelijk verschil. Je kan trouwens lopende leningen van de ene bank naar een andere verhuizen. Je moet hiervoor kosten betalen, maar dat weegt niet op tegen het voordeel van de lagere afbetaling. Dat bedrag heb je dus snel terug.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ga aan de slag en zoek enkele banken om een simulatie uit te voeren. Kijk goed naar de kosten om aan de beste voorwaarden jouw bestaande leningen te laten samenvoegen. Op die manier betaal je het minst af per maand en hou je dus meer over per maand.