Een lening samenvoegen is makkelijker dan je denkt. Al wat je moet doen is een bank zoeken die je de beste voorwaarden geeft. Dat wil zeggen dat je de huidige bestaande leningen laat omzetten naar één nieuwe lening. Dat moet resulteren in een lager kostenpercentage waardoor je minder zal afbetalen per maand. Een situatie die jou het nodige voordeel moet opleveren dus. Hoe kan je nu deze informatie bekomen? Dat is door naar een website van een bank te surfen en daar een simulatie te starten. Je hebt voldoende door enkele gegevens in te voeren. Het start bij het invoeren van de gegevens van je huidige lening. De simulatie tool op de site doet de rest.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Als resultaat krijg je dan een nieuw maandbedrag te zien met een JKP bij vermeld. Die afkorting staat voor jaarlijks kosten percentage. Dat percentage moet weergeven hoeveel de kosten zullen bedragen. Het bedrag van de kosten staat er ook apart bij vermeld dus je kan precies zien hoeveel die kosten bedragen. Ga nu niet direct de aanvraag indien bij de bank, maar bekijk wat het aanbod is bij andere banken. En dat is handig dankzij de vele websites die banken tegenwoordig hebben. Naast informatie heb je ook een schat van tools die je gratis kan gebruiken. En dat allemaal in je eigen woning. Je hoeft er niet meer voor naar een bankkantoor te gaan.

Veel mensen hebben op eenzelfde moment meerdere leningen lopen, denk maar aan een woonlening en een autolening. Sommige hebben er zelfs nog een persoonlijke lening bij of een ander soort krediet. Als dat het geval is dan neem je dit best eens onder de loep om de leningen samen te voegen. Met behulp van de simulatie tools kan je hiermee aan de slag. Blijf zoeken tot je een lening gevonden hebt die je de beste voorwaarden geeft. En dat is een samengevoegde lening met de laagste kosten. Aangezien je makkelijk kan vergelijken via het internet kan je dus ook aan de beste voorwaarden komen.

Je kan een bank kiezen waar je al een lening hebt of een andere nemen. Het gemak aan een bestaande bank is dat je waarschijnlijk geen bewijs van inkomsten meer moet voorleggen. Een nieuwe bank wil elke klant eens onder de loep nemen en bekijken wat de inkomsten zijn. Dat is belangrijk om het risico te berekenen voor het verder verloop van de lening aanvraag. Als je enkele loonfiches hebt dan kan je die overmaken aan de bank. Dat is voldoende voor hun om te bekijken hoe lang je al actief bent bij het bedrijf en wat de inkomsten per maand zijn.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Een lening samenvoegen is dus makkelijk in orde te maken. Er zijn natuurlijk wel enkele formaliteiten die je moet doorgaan, maar eens die achter de rug zijn heb je maar één lening meer. De afbetaling is dan zeer eenvoudig, geen administratieve rompslomp meer. En de kosten zijn aanzienlijk lager waardoor je meer geld opzij kan zetten. De voordelen zijn aanwezig dus wacht niet langer en begin vandaag nog.