Veel mensen hebben op hetzelfde moment een hypotheek en andere lening lopen. Bijvoorbeeld een autolening of een persoonlijke lening. Mogelijk heb je deze niet op hetzelfde tijdstip aangevraagd, maar op dit moment ben je ze wel nog aan het afbetalen. Op beide kredieten betaal je dus ook kosten en dat kan anders. Door hypotheek en lening samen te voegen heb je maar één kostenpercentage meer en dat zal je merken aan het bedrag van afbetaling. De kosten zullen lager zijn en op die manier hou je zelf meer over in eigen zak.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Het is bij veel gezinnen dat het maandelijks moeilijk is om alle kosten te betalen. De facturen volgen mekaar snel op en voor je het weet is het einde van de maand in zicht. Dat kan je aanpakken door deze tips te volgen. Als je je hypotheek en lening wil samenvoegen dan ga je op zoek naar een bank die dit voor je wil in orde maken. Dat kan een bank zijn waar je al een van deze diensten hebt lopen, of een andere bank. De keuze ligt volledig bij jou. Je kan via de website van de bank een simulatie uitvoeren door alle gegevens in te voeren. In een bankkantoor kan je hiervoor ook nog steeds terecht, maar dat neemt heel wat tijd in beslag. Je hebt de informatie nodig van de bestaande hypotheek en lening en die gegevens moet je invoeren in de online simulator. Je krijgt direct resultaat te zien via de site. Je ziet nu als het goed is alle info staan zoals het bedrag dat je maandelijks moet afbetalen en de kosten die in rekening gebracht worden.

Om nu aan de beste voorwaarden deze nieuwe lening af te sluiten ga je best wat banken vergelijken. Want de banken kunnen nogal verschillen op vlak van kosten. Hoe meer je vergelijkt hoe meer verschil je zal zien bij de kosten van de leningen. Het is dan zaak om te blijven vergelijken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden. Hoe minder kosten er te betalen zijn hoe lager de afbetaling zal zijn van de samengevoegde hypotheek en lening. Dankzij het internet kan je snel aan de slag met deze lening simulaties. Banken hebben heel wat informatie op hun website, maar daarnaast ook handige tools om allerlei berekeningen te maken.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Ga dus niet te snel te werk als je één simulatie hebt gedaan. Maar zorg dat je er enkele achter de rug hebt om een besluit te nemen. Het uiteindelijke doel moet zijn dat je minder moet afbetalen per maand en dat je aan de beste voorwaarden een lening afsluit. Als je voor een nieuwe bank kiest, dan kan het zijn dat ze je naar huidige inkomsten vragen. Overhandig hun enkele loonfiches van de laatste maanden zodat ze snel kunnen zien wie je werkgever is en hoeveel de inkomsten per maand zijn.