Het samenvoegen van kredieten is iets wat zeer interessant is. Je hebt op dit moment meerdere leningen lopen en je wil dit graag aangepast zien? Dat kan, al wat je hoeft te doen is informeren bij enkele banken welk voorstel ze je kunnen doen. Je hoeft daarom niet naar een bankkantoor te gaan, je kan ook makkelijk via de website van een bank de nodige informatie bekomen. Je hoeft je woning dus niet uit te komen om dit allemaal in orde te maken. De banken komen naar je toe dankzij hun uitgebreide websites en apps.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Banken hebben al heel wat investeringen gedaan als het komt op hun website. Klanten kunnen al enkele jaren via online banking hun diensten beheren. Nieuwe klanten kunnen heel wat informatie vinden en simulaties uitvoeren. Het is haast ondenkbaar geworden dat je voor info naar een kantoor zou gaan. Nu moet alles via de computer, of nog makkelijker via de smartphone gaan. Een app laat ons toe om overschrijvingen te doen en dergelijke meer. Voor het samenvoegen van kredieten kan je wel al een simulatie via de website van een bank doen. De afhandeling kan digitaal gebeuren. Op die manier kan je alle banken vergelijken en heb je snel een beeld van de aanbieders.

Als je een simulatie uitvoert dan moet je goed kijken naar wat je precies krijgt. Banken zijn verplicht om alle informatie duidelijk op de website te plaatsen. Dus je ziet goed de kosten staan en hoeveel je maandelijks moet afbetalen. Let goed op het JKP (jaarlijks kosten percentage) dus. Op die manier kan je de banken met mekaar vergelijken en een aanbod nemen waarbij je de laagste kosten hebt. Zo betaal je het minst af per maand en hou je meer spaargeld over. Ook al gaat dat maar over enkele euro’s, op lange termijn is dat steeds een hoop geld. Blijf dus zoveel mogelijk vergelijken, de tools zijn er en het is gratis en vrijblijvend.

Heb je dan toch die bank gevonden met de laagste kosten? Dan kan je de aanvraag indienen. De bank zal alles van jou bekijken en berekenen. Mogelijk vragen ze naar het voorleggen van inkomsten. Dat kan uiteraard aan de hand van loonfiches. Zo zien ze direct waar je werkt en hoeveel er maandelijks binnenkomt.
Als je leningen van verschillende banken naar een nieuwe bank overzet, dan kan je de bestaande leningen overzetten, maar hier moet je een kost voor betalen. Uiteindelijk zal je dit terugwinnen door de lagere afbetaling. Dus dit is zeker iets dat je kan overwegen.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Kies enkele banken om te beginnen met vergelijken en ga van daar verder. Bekijk steeds goed de kosten en de kleine lettertjes. Informeer je goed door contact op te nemen met de bank. Dat kan via sociale media of old-school in een bankkantoor.