Een lening oversluiten is een manier om verschillende leningen bij mekaar te brengen. Ook al zijn die bij verschillende banken afgesloten. Op die manier haal je de maandelijkse kost naar beneden, maar ook de afbetaling zal lager zijn. Steeds interessant dus want als je op iets kan besparen dan moet je die kan niet laten liggen. Hoe kan je een lening oversluiten? Is het voor iedereen mogelijk en heb jij hier ook baat bij? Waarschijnlijk wel, want heel wat mensen hebben meerdere leningen lopen op hetzelfde moment.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Bij heel wat gezinnen is het normaal om een woonkrediet, autolening en nog een persoonlijke lening te hebben. Een huis en een auto zijn investeringen waarvoor je beter kan lenen. Want het bedrag is voor veel mensen te hoog om uit eigen zak te betalen. Zoals je weet laat elke bank toe om 1/3e van je inkomsten uit te geven aan leningen. Met deze drie voorbeelden van leningen heb je vaak al voldoende. Maar wat als je de maandelijkse afbetaling kan verlagen door de leningen te laten oversluiten. Je kiest dan één bank om alles bij onder te brengen. De andere leningen moet je dan overzetten, hier betaal je wel kosten voor maar het voordeel is dat je dat snel terug hebt door maar één lening meer over te houden.

Je kan via de websites van banken een lening simulatie uitvoeren. Op die manier zie je snel hoeveel je nog moet afbetalen als je de leningen laat oversluiten. Ook moet je dan kijken naar het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dit geeft weer hoeveel de kosten zullen zijn en is ook een leidraad om banken te vergelijken. Hoe lager de kosten zijn hoe minder je moet afbetalen uiteraard. En dat moet het doel zijn als je een lening wil oversluiten.

Kies dus een bank uit waar je al een lening hebt of kies een nieuwe bank. Je kan mogelijk de vraag krijgen om opnieuw je inkomsten te bewijzen. Want een bank die je niet kent zal eerst het risico in jou willen bekijken. Aan de hand van enkele loonfiches kunnen ze snel zien waar je werkt, of het een voltijdse en vaste functie is en hoe veel de inkomsten zijn. Via het internet of in een kantoor kan je deze gegevens overmaken. Banken hebben heel wat manieren om bereikbaar te zijn voor bestaande en nieuwe klanten. De kantoren zullen nooit uit het straatbeeld verdwijnen, maar het internet, websites en apps maken het voor veel mensen makkelijker. De openingsuren van een bank zijn ook niet altijd haalbaar.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Vergelijk dus zoveel mogelijk banken om aan de beste voorwaarden te kunnen lenen. Een lening oversluiten is dus ook voor jou interessant, zeker als je meerdere leningen hebt lopen op eenzelfde moment. Ook al zijn die ondergebracht bij verschillende banken. De administratie zal er ook een pak eenvoudiger op worden als je maar één lening meer hebt.