Dat banken in België het zo goed doen ligt er natuurlijk aan dat er heel wat kapitaal aanwezig is. Maar er zijn ook mensen die leningen nodig hebben voor een woning, een auto en nog andere persoonlijke zaken. Niet abnormaal natuurlijk, maar je kan wel verandering brengen in het feit dat alles met een aparte lening gaat. Door het oversluiten van een lening breng je alles over naar één bank en hou je maar een lening over. Het grote voordeel hieraan is dat je maar één kostenpercentage meer hebt en dat je dus ook minder zal afbetalen per maand. Interessant? Ons lijkt van wel.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

Banken hebben heel wat diensten die heel veel mensen vooruithelpen. Soms heb je nood aan een minilening, de volgende keer informeer je voor een woonkrediet. Gelukkig zijn er banken, want anders kon niemand nog een huis kopen. Maar als je wel al een huis hebt en een auto en beide zijn op afbetaling dan moet je je zeker eens informeren om de lening te laten oversluiten. Bij welke bank je dit doet hangt af van het voorstel dat ze je kunnen doen, je moet de kosten steeds in het achterhoofd houden. Bij elk voorstel dat je krijgt van een bank moet je naar het JKP (jaarlijks kosten percentage) kijken.

Om die percentages te kunnen bekijken hoef je niet meteen naar een bankkantoor, het kan wel uiteraard. Maar een simulatie via het internet is nog zo snel gedaan en je hoeft je woning er niet voor uit te komen. Het is gewoon een tool waar je allerlei gegevens kan invoeren en direct een resultaat zien. Je ziet dan de maandelijkse afbetaling staan met de kosten apart bij vermeld. Banken zijn namelijk verplicht om informatie zo duidelijk mogelijk weer te geven.

Als je eentje gedaan hebt weet je hoe het in mekaar zit en kan je hetzelfde doen bij andere banken. Tot je de beste voorwaarden hebt gevonden want dat moet het doel toch zijn. Je hebt dan alle informatie nodig over je huidige leningen. Hoeveel er nog openstaat aan schuld en hoelang je nog moet afbetalen. Is er toch geen formulier op de website te vinden? Dan kan je steeds contact opnemen met de bank uiteraard. Ze helpen je verder via een van hun kantoren of zelfs een gesprek via skype is tegenwoordig ook mogelijk.

Wij verzamelden alvast de voordeligste leningen voor je!

De administratie voor jou zal er ook makkelijker op worden, want je hebt maar één lening meer af te betalen. Je hoeft geen rekening meer te houden wanneer de anderen bedragen van de leningen van je rekening gaan. Nu weet je precies hoeveel en wanneer er geld van je rekening gaat. Wacht dus niet langer om hier een aanvraag voor in te dienen. Laat de banken je een voorstel doen en blijf zoeken tot je de beste voorwaarden hebt gevonden.